Τελευταία Νέα
Διεθνή

IEA: Η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ στην πυρηνική ενέργεια έως το 2030

IEA: Η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ στην πυρηνική ενέργεια έως το 2030
Θα καταστεί η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στην ηλεκτροδότηση
Η Κίνα θα τριπλασιάσει την πυρηνική της δύναμη τα επόμενα 20 χρόνια, γεγονός που θα την καθιερώσει -το 2030- ως τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη, ξεπερνώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργεια (International Energy Agency, ΙΕΑ).
Μιλώντας στο Λονδίνο (στο πλαίσιο της International Petroleum Week), ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Director Fatih Birol, υπογράμμισε ότι Η.Π.Α. και Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επενδύουν πλέον αρκετά στην πυρηνική ενέργεια, σε αντίθεση με το Πεκίνο.
«Η Κίνα επιστρέφει δυνατά.
Σήμερα υπάρχουν περίπου 60 πυρηνικοί σταθμοί υπό κατασκευή και πάνω από το ένα τρίτο είναι στην Κίνα.
Η Κίνα ενισχύεται και, ως αποτέλεσμα, θα ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως την πρώτη πυρηνική δύναμη στον κόσμο.
Οι Η.Π.Α. είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην πυρηνική ενέργεια από τη δεκαετία του 1960, ωστόσο δεν υπάρχει ενίσχυση στην πυρηνική ικανότητα για τους υφιστάμενους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.
Το ίδιο ισχύει και για την Ευρώπη, όπου ο σημαντικότερος “παίκτης”, η Γαλλία, έχει δει την παραγωγή να μειώνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια.
Αν η τάση συνεχιστεί, η πυρηνική ικανότητα των Η.Π.Α. θα συρρικνωθεί από το 20% (επί της συνολικής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας) στο 7%», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Δ.Ο.Ε. αναμένει ότι η πυρηνικής ικανότητα στην Κίνα να ανέλθει στο 4% του συνολικού ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας το 2040, από 2% το 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης