Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Είναι ή δεν είναι ανεξάρτητη αρχή η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων; Και αν ναι γιατί χρησιμοποιούνται τα "δικά μας παιδιά";

Είναι ή δεν είναι ανεξάρτητη αρχή η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων; Και αν ναι γιατί χρησιμοποιούνται τα
Tοποθετήσεις ημετέρων προβληματίζουν την αγορά
Οσμή εξυπηρέτησης συμφερόντων και πάλι στο υπουργείο ναυτιλίας.
Από την όρεξη για την ανέλκυση ναυαγίων με την άμεση εμπλοκή του ταλαντούχου κου Μπακόπουλου, τώρα στη τοποθέτηση ημετέρων στην ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή λιμένων (ΡΑΛ).
Πρόσφατα μόλις προ ολίγων μηνών αντικαταστάθηκε στο σύνολό του σχεδόν το διοικητικό συμβούλιο της ΡΑΛ, καθώς αν και η ίδρυσή της αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση φαίνεται ότι δεν υπάρχει επιθυμία να είναι και τόσο ανεξάρτητη.
Με το νέο ΔΣ η ΡΑΛ ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι ως  ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή, καθώς υπήρξε τουλάχιστον εκδήλωση κάποιων διαφορετικών απόψεων από αυτές του του υπουργείου ναυτιλίας και του κου Μπακόπουλου.
Ο κος Μπακόπουλος βέβαια βλέπει την θέση του ως χαλίφης στη θέση του χαλίφη από την στιγμή που διορίστηκε, από νομικός σύμβουλος του υπουργού ναυτιλίας, ως διοικητής της Δημόσιας αρχής Λιμένων ΔΑΛ που θεωρείται και δημιούργημά του. 
Πως όμως θα υπάρχει η δική του θέση ισχυρή όταν υπάρχει στον αντίποδα βρίσκεται μία ανεξάρτητη αρχή.
Το ερώτημα είναι εάν και πόσο θα μπορέσει να παραμείνει ανεξάρτητη η ΡΑΛ.
Καθώς ουδέν είναι κρυπτόν ευρέως διαδίδεται ότι γίνονται ενέργειες για την τοποθέτηση στην ΡΑΛ συγκεκριμένου - λαμπρού – νέου και υιού περιφανούς καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πειραιά, της οποίας είναι πασίγνωστη η δράση και οι μελέτες που εκπονεί, υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων εταιρίας που σφόδρα επιθυμεί την είσοδό της στον χώρο διαχείρισης αποβλήτων στον ΟΛΠ.
Η κατάσταση βέβαια ξεφεύγει από τα όρια, αφού μόλις εμφανίστηκε κενή θέση με την παραίτηση ενός εκ των δύο εισηγητών της ΡΑΛ, ο ίδιος λαμπρός νέος επιστήμονας που εργάζεται για τα ίδια επιχειρηματικά συμφέροντα με την μαμά του σπεύδει τώρα να καλύψει την κενή θέση.
Τα συμπεράσματα δυστυχώς και πάλι οδηγούν στην αγωνιώδη ανάγκη του κου Μπακόπουλου και του υπουργείου ναυτιλίας, στο να έχει σταθερό link με την ανεξάρτητη αρχή ΡΑΛ που βέβαια θα είναι χρηστικότερη ως εξαρτημένη, παρά ανεξάρτητη, όπως τουλάχιστον η ιδια η αρχή προσπαθεί να παραμένει μέχρι σήμερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης