Διεθνή

Ινστιτούτο Ενέργειας: 200 ηγέτες αισιόδοξοι ότι το φυσικό αέριο θα μειώσει κατά 75% τις εκπομπές μεθανίου

Ινστιτούτο Ενέργειας: 200 ηγέτες αισιόδοξοι ότι το φυσικό αέριο θα μειώσει κατά 75% τις εκπομπές μεθανίου
Η έκθεση εκτιμά ότι είναι δυνατόν να αποφευχθούν σε μεγάλο πσοσοστό οι σημερινές εκπομπές μεθανίου στην αλυσίδα εφοδιασμού φυσικού αερίου
Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου της αγοράς που ασχολούνται με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο εκφράζουν την σιγουριά τους για το ρόλο του φυσικού αερίου μέχρι το 2050 σύμφωνα με το Bloomberg.
Αυτό προκύπτει από μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Ινστιτούτο Ενέργειας, η οποία διερευνά τις απόψεις περίπου 200 ηγετών της βιομηχανίας για τη μείωση των επιπτώσεων της αλλαγής των καυσίμων.
Oι παραγωγοί μπορούν να μειώσουν τις ροές αερίων θερμοκηπίου κατά 75% απλώς βελτιώνοντας τις πρακτικές στην αλυσίδα εφοδιασμού του καυσίμου, το οποίο αποτελείται κυρίως από μεθάνιο
«Εφαρμόζοντας μόνο μερικά από αυτά τα μέτρα, θα σημειωθούν οι ίδιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής καθώς κλείνει αμέσως όλα τα υπάρχοντα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα στην Κίνα", δήλωσε ο Christophe McGlade, αναλυτής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, ο οποίος συνέβαλε στην έκθεση.

Εκείνοι που απάντησαν στην έρευνα ανέφεραν ότι η δέσμευση και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα (CCS) προσφέρει τις μεγαλύτερες δυνατότητες οποιασδήποτε τεχνολογίας για τη μείωση των εκπομπών στον κύκλο ζωής του φυσικού αερίου, ενώ περίπου 90% δηλώνουν ότι πιστεύουν ότι η βιομηχανία έχει να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη και εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας.


Πολλά έχουν ειπωθεί για το φυσικό αέριο ως «καύσιμο μετάβασης», με ορισμένες εταιρείες πετρελαίου να αλλάζουν τα χαρτοφυλάκια υδρογονανθράκων προς το φυσικό αέριο», δήλωσε ο Vivienne Cox, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ενέργειας και πρώην εκτελεστικό μέλος της BP Plc.
«Οι επαγγελματίες του κλάδου τείνουν να υποτιμούν την ανάγκη απαλλαγής από τον άνθρακα για το φυσικό αέριο, αν πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Παρισιού για το κλίμα».
Σχεδόν το ήμισυ της βιομηχανίας φυσικού αερίου παραλείπει να κάνει κάτι για τη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα, παρόλο που η τεχνολογία αυτή θεωρείται ως ο αποτελεσματικότερος τρόπος για τη μείωση των εκπομπών από την κατανάλωση καυσίμων, σύμφωνα με την έρευνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης