Επιχειρήσεις

Επιτυχημένη η πρώτη τροφοδότηση με συμπιεσμένο φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Επιτυχημένη  η πρώτη τροφοδότηση με συμπιεσμένο φυσικό αέριο στην Ελλάδα
Από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας η πρώτη για τα ελληνικά δεδομένα τροφοδότηση με συμπιεσμένο φυσικό αέριο
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας A.E. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), η πρώτη για τα ελληνικά δεδομένα τροφοδότηση με συμπιεσμένο φυσικό αέριο, που αφορά σενάριο έκτακτης επέμβασης μετά από βλάβη του δικτύου σε σταθμό μείωσης πίεσης - μέτρησης, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις βιομηχανίας στη Λάρισα, στο 8ο χλμ. Εθνικής Οδού Λάρισας - Αθήνας, κόμβος Νίκαιας.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η επέμβαση τροφοδότησης με συμπιεσμένο φυσικό αέριο, περιελάμβανε τη μεταφορά και την προσωρινή εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, της μονάδας αποσυμπίεσης 200 bar, καθώς και την εγκατάσταση κινητής μονάδας για την τροφοδότηση του σταθμού.
Η τροφοδοσία της βιομηχανίας πραγματοποιήθηκε για χρονικό διάστημα μίας ώρας, με παροχή φυσικού αερίου ίση με 200 κυβικά ανά ώρα, μέσω αποσυμπίεσης φυσικού αερίου, από 200bar σε 4bar, χωρίς να επηρεαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης η παραγωγική διαδικασία της βιομηχανίας.
«Στόχος της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας A.E. είναι η αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου διανομής στα σημεία παράδοσης για την αντιμετώπιση εκτάκτων συνθηκών.
Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί είναι έτοιμη να τροφοδοτήσει νέες περιοχές μετά την έγκριση του ρυθμιστικού πλαισίου και έχει ως στόχο της, την ασφάλεια εφοδιασμού του δικτύου διανομής και την αδιάλειπτη τροφοδοσία των καταναλωτών στην περιοχή της αδείας», υπογραμμίζει η ΕΔΑ - ΘΕΣΣ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης