Χριστοδουλίδης: Συνέχιση συνομιλιών για Κυπριακό με τερματισμό της έντασης

Χριστοδουλίδης: Συνέχιση συνομιλιών για Κυπριακό με τερματισμό της έντασης
Η «γκριζοποίηση» της ΑΟΖ, εξήγησε, θα είναι αρνητική για όλα τα κράτη της περιοχής, όχι μόνο για την Κύπρο και τους ενεργειακούς κολοσσούς, και εργαζόμαστε για την αποτροπή της
Ο τερματισμός των προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί προαπαιτούμενο για την επανεκκίνηση του διαλόγου στο Κυπριακό, ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
Αναφερόμενος εξάλλου στο διπλωματικό παρασκήνιο που εξελίσσεται από το περασμένο Σάββατο για την υπέρβαση της κρίσης στην κυπριακή ΑΟΖ ο κ. Χριστοδουλίδης αποκάλυψε ότι σε αυτό πρωταγωνιστούν κράτη – μέλη της ΕΕ.
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κλιμάκωση με τις τουρκικές αξιώσεις εστιάζουμε σε διπλωματική οδό με πρωταγωνιστές κράτη μελή της ΕΕ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης των ενεργειακών κολοσσών στην κυπριακή ΑΟΖ».
Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι σε πρώτη φάση η Τουρκία επιχείρησε να αποτρέψει το ενδιαφέρον των ενεργειακών κολοσσών για έρευνες στην ΑΟΖ, και τώρα προχωρά σε κλιμάκωση.
Η «γκριζοποίηση» της ΑΟΖ, εξήγησε, θα είναι αρνητική για όλα τα κράτη της περιοχής, όχι μόνο για την Κύπρο και τους ενεργειακούς κολοσσούς, και εργαζόμαστε για την αποτροπή της.
«Υπάρχει έντονο διπλωματικό παρασκήνιο από το Σαββάτο το πρωί, δεν μπορούμε να το δημοσιοποιήσουμε, αλλά στόχος είναι να συνεχιστεί η πορεία του ερευνητικού σκάφους (της ΕΝΙ) για τη γεώτρηση» επισήμανε.

www.worldenergynews.gr