Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ εξαγωγών φυσικού αερίου Ρωσίας - Νορβηγίας προς την Ευρώπη το 2017

Ρεκόρ εξαγωγών φυσικού αερίου Ρωσίας - Νορβηγίας προς την Ευρώπη το 2017
Η ρωσική παραγωγή φυσικού αερίου αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική της τάση, ενώ η νορβηγική παραγωγή θα μειωθεί
Οι εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη τόσο από τη Ρωσία όσο και από τη Νορβηγία έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με την ανεξάρτητη συμβουλευτική υπηρεσία Ryds Energy.
Το 2017, οι ρωσικές εξαγωγές προς την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας ανήλθαν σε 194 δις. κυβικά μέτρα ενώ οι εξαγωγές της Νορβηγίας προς την Ευρώπη ανήλθαν σε 122 δισ. εκατοστά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση οι εξαγωγές της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 15 δις. ευρώ και της Νορβηγίας κατά 9 δις.
«Οι υψηλότερες εξαγωγές παρείχαν αξιόπιστο εφοδιασμό για την Ευρώπη και έδειξαν ότι η στρατηγική που ακολούθησε τόσο η Ρωσία όσο και η Νορβηγία ήταν η διατήρηση του μεριδίου αγοράς τους προς όφελος των ευρωπαίων καταναλωτών καθώς οι τιμές στη βορειοδυτική Ευρώπη παρέμειναν μάλλον σταθερές. Αυτό έχει επίσης επιτρέψει στο αμερικανικό φυσικό αέριο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, ανέφερε ο Carlos Torres-Di az, Αντιπρόεδρος της Rystad Energy στις αγορές φυσικού αερίου.
Όσον αφορά την παραγωγή φυσικού αερίου στη Ρωσία, ο Torres-Diaz σχολίασε ότι με την αύξηση και επέκταση του εργοστασίου υγροποιημένου φυσικού αερίου Yamal και την ολοκλήρωση του αγωγού της δύναμης της Σιβηρίας αναμένεται να αυξηθούν οι εξαγωγές προς την Ασία.
Επιπλέον, τόνισε ότι η αυξημένη παραγωγή, σε συνδυασμό με τη συνέχιση των έργων του Gazprom για τα αγωγούς Nord Stream-II και Turkstam, αφήνει μεγάλες δυνατότητες για ακόμα μεγαλύτερες εξαγωγές στην κύρια αγορά της Ρωσίας, την Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης