Αναλύσεις

Ιταλία: Ρωσική παρέμβαση στο θέμα της γεώτρησης της Eni στην ΑΟΖ της Κύπρου

Ιταλία: Ρωσική παρέμβαση στο θέμα της γεώτρησης της Eni στην ΑΟΖ της Κύπρου
"H Ρωσία καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω κορύφωση της έντασης", αναφέρεται σε δήλωση  στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi
"H Ρωσία παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω κορύφωση της έντασης", μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ απαντώντας σε σχετική γραπτή ερώτηση του Agi, το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών, τονίζει: "Θεωρούμε ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να μην προχωρήσουν σε κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των εντάσεων που ήδη υφίστανται στην ανατολική Μεσόγειο, περιπλέκοντας την κατάσταση στην περιοχή.
Ελπίζουμε οι ενδιαφερόμενες χώρες να δράσουν σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Ζητάμε από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες να αναζητήσουν αποκλειστικά και μόνον ειρηνικά μέσα για την επίλυση των διαφορών τους".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης