Διεθνή

Διπλασιασμός της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το τέλος του 2018 στην Αυστραλία

Διπλασιασμός της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το τέλος του 2018 στην Αυστραλία
Tον περασμένο μήνα εγκαταστάθηκαν οι περισσότερες ηλιακές εγκαταστάσεις οροφής για τον μήνα Ιανουάριο
Η Αυστραλία αναμένεται να διπλασιάσει την εγχώρια παραγωγή ηλιακής ενέργειας μέχρι το τέλος του 2018, σύμφωνα με νέα ανάλυση.
Η έκρηξη της ηλιακής ενέργειας ωθείται από μεγάλα και μικρά ηλιακά έργα, τόσο σε επίπεδο βιομηχανίας όσο και σε εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών σε κτήρια σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τον Guardian, τον περασμένο μήνα εγκαταστάθηκαν οι περισσότερες ηλιακές εγκαταστάσεις οροφής για τον μήνα Ιανουάριο, αποτελώντας μία από τις καλύτερες μηνιαίες επιδόσεις ανεξαρτήτως του μήνα του έτους.
Μάλιστα, σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, φέτος εγκαταστάθηκαν 69% περισσότερα πάνελ.
Εξάλλου, η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας εργάζεται σε δέκα νέα έργα ηλιακής εκμετάλλευσης που εγκρίθηκαν το 2017 και τον περασμένο Ιανουάριο.
Στη γειτονική πολιτεία Κουίνσλαντ, βρίσκονται υπό κατασκευή άλλα 18 βιομηχανικά έργα.
Σύμφωνα με στοιχεία αυστραλιανής εταιρείας ενέργειας, ένα στα πέντε σπίτια της χώρας διαθέτει πλέον φωτοβολταϊκά στην οροφή του. Μάλιστα στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας σε 30% των σπιτιών παράγουν ηλιακή ενέργεια.
Παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία έχει ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, ο κύριος λόγος της ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας είναι το χαμηλότερο κόστος, σε σχέση με τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας που ισχύουν στη χώρα εδώ και αρκετά χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης