Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kim Jong un (Β. Κορέα): Να συνεχιστεί και να ενισχυθεί το θερμό κλίμα συμφιλίωσης και διαλόγου με τη Ν. Κορέα

Kim Jong un (Β. Κορέα): Να συνεχιστεί και να ενισχυθεί το θερμό κλίμα συμφιλίωσης και διαλόγου με τη Ν. Κορέα
Επιστολή στον πρόεδρο της Ν. Κορέας για διμερή σύνοδο κορυφής απέστειλε ο Kim Jong un
Την ανάγκη να συνεχιστεί και να ενισχυθεί το θερμό κλίμα συμφιλίωσης και διαλόγου με τη Νότια Κορέα επεσήμανε ο ηγέτης της Β. Κορέας, Kim Jong un.
Ο ηγέτης της Β. Κορέας, έπειτα από συνάντηση που είχε με την υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία η οποία επέστρεψε στη χώρα μετά την τριήμερη επίσκεψή της στη Νότια Κορέα για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη και χαρακτήρισε την υποδοχή που επιφυλάχθηκε στην αντιπροσωπεία «πολύ εντυπωσιακή», κρίνοντας ότι η Σεούλ κατέβαλε «ειλικρινείς προσπάθειες» για τις οποίες δήλωσε πως αισθάνεται ευγνώμων.
Ωστόσο, δεν έγινε καμιά αναφορά στην πρόταση περί διμερούς συνόδου κορυφής που έκανε στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Moon Jae in εκ μέρους του Kim Jong un η αδελφή του, Kim Yo jong, η οποία ήταν μέλος της αντιπροσωπείας.
Σημειώνεται πως η Kim Yo jong έδωσε επιστολή στον πρόεδρο της Ν. Κορέας με την οποία προσκαλείται να επισκεφθεί τη Β. Κορέα το συντομότερο.
Στην πρόταση αυτή ο πρόεδρος της Ν. Κορέας απάντησε επιφυλακτικά, υποστηρίζοντας ότι τόσο η Νότια όσο και η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να δημιουργήσουν τις συνθήκες που θα καταστήσουν εφικτή μια σύνοδο κορυφής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης