Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Αυστηρό μήνυμα της Κομισιόν στην Τουρκία για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Αυστηρό μήνυμα της Κομισιόν στην Τουρκία για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν τον πλου του γεωτρύπανου «Σάιπεμ 12000» προς το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου θα διενεργούσε γεώτρηση για λογαριασμό της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ
Κάλεσμα στην Άγκυρα να «απέχει» από «προστριβές, απειλές ή ενέργειες» που «διαταράσσουν» τις «σχέσεις καλής γειτονίας» απηύθυνε η Κομισιόν, μετά τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ το Σαββατοκύριακο.
«Η Τουρκία πρέπει να δεσμευτεί ξεκάθαρα στη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας, καθώς και ότι θα απέχει από κάθε προστριβή, απειλή ή ενέργεια έναντι ενός κράτους-μέλους, που διαταρράσσει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών», ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, ερωτηθείσα σχετικά.
Ακόμη, τόνισε την ανάγκη «να σεβαστεί την κυριαρχία των κρατών-μελών σε ό,τι αφορά τη χερσαία επικράτεια, τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο τους».
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν τον πλου του γεωτρύπανου «Σάιπεμ 12000» προς το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου θα διενεργούσε γεώτρηση για λογαριασμό της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης