Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

ΥΠΕΞ: Να σταματήσει η Τουρκία τις παράνομες προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

ΥΠΕΞ: Να σταματήσει η Τουρκία τις παράνομες προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Σημειώνεται πως χθες η Τουρκία χαρακτήρισε τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ ως μονομερείς αποφάσεις της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης, τις οποίες και δεν αναγνωρίζει
Να σταματήσει τις παράνομες προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ καλεί την Τουρκία το υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί τη διεθνή νομιμότητα παραβιάζοντας κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Kαλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω έκνομες ενέργειες και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.
Ανάλογες συμπεριφορές είναι ενδεικτικές ορισμένων προθέσεων της Τουρκίας ως προς το Κυπριακό.
Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν συνάδει με τη συμπεριφορά ενός υποψηφίου κράτους για ένταξη στην ΕΕ.
Χαιρετίζουμε την ψύχραιμη και νηφάλια στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται πως χθες η Τουρκία χαρακτήρισε τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ ως μονομερείς αποφάσεις της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης, τις οποίες και δεν αναγνωρίζει, υπογραμμίζοντας πως «όχι μόνο θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας αλλά είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα μαζί με την "Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου" στο πλαίσιο της στήριξής μας της τουρκοκυπριακής πλευράς».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης