Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η αμερικανική βιομηχανία ηλιακής ενέργειας έχασε 10.000 θέσεις εργασίας το 2017

Η αμερικανική βιομηχανία ηλιακής ενέργειας έχασε 10.000 θέσεις εργασίας το 2017
Καλιφόρνια και η Μασαχουσέτη σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς η ανάπτυξη των εγκαταστάσεων επιβραδύνθηκε
Η ηλιακή βιομηχανία των Η.Π.Α. έχασε σχεδόν 10.000 θέσεις απασχόλησης πέρυσι, λόγω απότομων απωλειών στις ώριμες αγορές όπως η Καλιφόρνια και η Μασαχουσέτη, όπου η ανάπτυξη των εγκαταστάσεων επιβραδύνθηκε, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 7/8/2018.
Ήταν η πρώτη φορά που η απασχόληση έχει υποχωρήσει στην ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία από τότε που η μη κερδοσκοπική εταιρεία ερευνών The Solar Foundation άρχισε να παρακολουθεί τον τομέα το 2010.
Σε εθνικό επίπεδο, η απασχόληση στην ηλιακή βιομηχανία μειώθηκε κατά 3,8% σε 250,271 θέσεις εργασίας το 2017 από το υψηλό των 260.077 το 2016.
Υποχώρηση σημειώθηκε τόσο στις εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας όσο και στις οικιακές ηλιακές εγκαταστάσεις, καθώς και στις  βιομηχανίες λόγω των  τιμολογίων των εισαγόμενων ηλιακών συλλεκτών σύμφωνα με την έκθεση.
Η απασχόληση στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας υπερβαίνει κατά πολύ την κατανάλωση άνθρακα, αιολικής ενέργειας και πυρηνικής ενέργειας, σημείωνε η έκθεση, αναφέροντας τα ομοσπονδιακά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας.
Οι ηλιακές εγκαταστάσεις των Η.Π.Α. μειώθηκαν το 2017, αφού κατέγραψαν ένα χρόνο ρεκόρ το 2016, καθώς οι προγραμματιστές «αγωνίστηκαν» για να επωφεληθούν από τα φορολογικά κίνητρα που επρόκειτο να λήξουν εκείνη τη χρονιά.
Τα κίνητρα επεκτάθηκαν από το Κογκρέσο, αλλά χρειάζεται χρόνος για τις εταιρείες να επανακάμψουν.
Επιπλέον, η ζήτηση για οικιστικά συστήματα έχει επιβραδυνθεί σε μεγάλες αγορές όπως η Καλιφόρνια, η Μασαχουσέτη και η Νεβάδα, επειδή τα κίνητρα έχουν γίνει λιγότερο κερδοφόρα.
Η αγορά ηλιακής ενέργειας υποχώρησε καθώς η Tesla Inc εξαγόρασε την SolarCity, θέτοντας «φρένο» στην επιθετική επέκταση της εταιρεία,  και  εν μέρει εξαλείφοντας την τεράστια λειτουργία πώλησης από πόρτα σε πόρτα.
Η βιομηχανία ανέφερε ισχυρή αύξηση της απασχόλησης σε πολιτείες όπως η Μινεσότα, η Αριζόνα, η Γιούτα, το Νιου Τζέρσεϋ, η Νέα Υόρκη και το Τενεσί.
Η συνολική απασχόληση αναμένεται να βρεθεί σε τροχιά ανόδου το επόμενο έτος, σύμφωνα με την «The Solar Foundation», η οποία βλέπει τις θέσεις εργασίας άνω των 263.000 έως το τέλος του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας αύξηση 5%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης