Διεθνή

Στη σύναψη συμφωνίας για δάνειο 8 δισ. δολαρίων βρίσκονται Saudi Aramco και Petronas

Στη σύναψη συμφωνίας για δάνειο 8 δισ. δολαρίων βρίσκονται Saudi Aramco και Petronas
H Aramco συμφώνησε να επενδύσει 7 δισεκατομμύρια δολάρια για το ήμισυ του διυλιστηρίου πετρελαίου και των πετροχημικών εργοστασίων
Η Saudi Arabian Oil Co. και η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Μαλαισίας είναι κοντά στην αύξηση του δανείου ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσουν εν μέρει την κατασκευή ενός σχεδιαζόμενου διυλιστηρίου και ενός πετροχημικού συγκροτήματος στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας αναφέρουν πηγές του Bloomberg.
Ο πετρελαϊκός γίγαντας της Μέσης Ανατολής, γνωστός ως Aramco, και η Petroliam Nasional Bhd., Θα μπορούσαν να υπογράψουν τη συμφωνία δανείου ήδη από τον επόμενο μήνα τόνισαν ειδικοί αναλυτές ενώ η BNP Paribas SA, η HSBC Holdings Plc και η Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. είναι μεταξύ δανειστών που συμφώνησαν να παράσχουν χρηματοδότηση.
Το συγκρότημα αποτελεί μέρος ενός έργου αξίας 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είναι γνωστό ως ολοκληρωμένη ανάπτυξη διυλιστηρίων και πετροχημικών.
Η Aramco συμφώνησε να επενδύσει 7 δισεκατομμύρια δολάρια για το ήμισυ του διυλιστηρίου πετρελαίου και των πετροχημικών εργοστασίων τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς επιδιώκει να υπερασπιστεί την ιδιότητά του ως τον μεγαλύτερο εξαγωγέα στον κόσμο και να απομακρύνει τους ανταγωνιστές της στην Ασία, τη μεγαλύτερη αγορά για το αργό της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης