Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Υδροηλεκτρικό έργο στο Ντουμπάι θα διεκδικήσει η ΔΕΗ – Περί τα 5 εκατ. ευρώ το τίμημα εξαγοράς της σκοπιανής EDS

Υδροηλεκτρικό έργο στο Ντουμπάι θα διεκδικήσει η ΔΕΗ – Περί τα 5 εκατ. ευρώ το τίμημα εξαγοράς της σκοπιανής EDS
Για την εξασφάλιση του έργου στην αραβική χώρα, η ΔΕΗ θα συνεργαστεί με τον όμιλο Archirodon
«Πλώρη» και για την αγορά του Ντουμπάι βάζει η ΔΕΗ, μετά τα Σκόπια και την εξαγορά της ΕDS.
Το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης στη χθεσινή του (6/2) συνεδρίαση  ενέκρινε εισήγηση του προέδρου Μανόλη Παναγιωτάκη για την συμμετοχή της θυγατρικής ΔΕΗ Ανανεώσιμες σε ένα κοινοπρακτικό σχήμα με την κατασκευαστική Archirodon και ξένο συνεργάτη που θα αναζητηθεί στη συνέχεια, προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού υδροηλεκτρικό έργο στο Ντουμπάι.
Με την Archirodon η ΔΕΗ είχε υπογράψει τον περασμένο Οκτώβριο Μνημόνιο συνεργασίας για την διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας στην κατασκευή ενεργειακών έργων στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και σε οποιεσδήποτε άλλες περιοχές συμφωνήσουν.

«Πράσινο φως» για την απόκτηση της EDS  

Στο πλαίσιο του σχεδίου επέκτασης στις αγορές του εξωτερικού, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε την εξαγορά της ΕDS, εταιρίας που δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος στα Σκόπια και είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες.
Αν και το ύψος του τιμήματος δεν γνωστοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες δεν ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ.
Σε ότι αφορά τέλος στη συλλογική σύμβαση εργασίας (ΕΣΣΕ), διοίκηση της ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ φαίνεται να καταλήγουν σε συμβιβαστική λύση γύρω από το επίμαχο θέμα του «τροφείου», εξέλιξη που θα επιτρέψει την υπογραφή της άμεσα.
Το «τροφείο» θα παραμείνει στη νέα ΕΣΣΕ, αλλά θα περιοριστεί κατά το ήμισυ και το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί στους εργαζόμενους με τη μορφή κάλυψης νοσοκομειακής περίθαλψης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης