Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εκτός λειτουργίας την Άνοιξη η Ρεβυθούσα λόγω έργων αναβάθμισης – Πως θα αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτες ανάγκες

Εκτός λειτουργίας την Άνοιξη η Ρεβυθούσα λόγω έργων αναβάθμισης – Πως θα αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτες ανάγκες
Οι εγκαταστάσεις του σταθμού φυσικού αερίου θα κλείσουν για διάστημα δυόμισι μηνών
Χωρίς backup φυσικού αερίου θα λειτουργεί η εγχώρια αγορά από τις 26 Μαρτίου μέχρι και τις 10 Ιουνίου 2018, καθώς ο ΔΕΣΦΑ αποφάσισε να κλείσει τις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας για να προχωρήσουν τα έργα αναβάθμισης που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αν και το συγκεκριμένο διάστημα η ζήτηση φυσικού αερίου κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, έχουν από τώρα εξεταστεί προληπτικά μέτρα σε περίπτωση κάποιας έκτακτης κρίσης ώστε να μην διαταραχθεί η επάρκεια της χώρας.
Το σχέδιο που έχουν επεξεργασθεί οι αρμόδιες αρχές προβλέπει αυξημένες εισαγωγές φυσικού αερίου από Ρωσία και Τουρκία, λειτουργία των μονάδων φυσικού αερίου της ΔΕΗ (Λαύριο και Κομοτηνή) με ντίζελ, αλλά και παύση των εξαγωγών ρεύματος σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Αναβάθμιση εγκαταστάσεων έναντι 147 εκατ. ευρώ

Το έργο της αναβάθμισης της Ρεβυθούσας περιλαμβάνει την κατασκευή τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης LNG συνολικού προϋπολογισμού ύψους 147 εκατ. ευρώ.  
Η ολοκλήρωση του έργου τον Σεπτέμβριο του 2018 αναμένεται να αυξήσει την δυναμικότητα των εγκαταστάσεων στα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Πρόκειται για μια δεξαμενή χωρητικότητας 95.000 κ.μ. και συνολικής αποθηκευτικής ικανότητας 225.000 κ.μ., η οποία θα μπορεί να υποδεχθεί τα μεγαλύτερα πλοία που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στις παγκόσμιες θάλασσες, χωρητικότητας μέχρι και 260.000 κ.μ.
Με ενισχυμένη δυναμικότητα και αποθηκευτική ικανότητα και σε συνδυασμό με τα έργα που δρομολογούνται (IGB, Κάθετος Διάδρομος, διασύνδεση με αγωγό TAP), η Ρεβυθούσα θα μετεξελιχθεί στο μοναδικό διασυνδεδεμένο Terminal της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθιστώντας τη χώρα σε ενεργειακό κόμβο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης