Επιχειρήσεις

Η Anglo American πωλεί περιουσιακά στοιχεία άνθρακα έναντι 71 εκατ. δολάρια

Η Anglo American πωλεί περιουσιακά στοιχεία άνθρακα έναντι 71 εκατ. δολάρια
Αποχωρεί από την αγορά άνθρακα της Νότιας Αφρικής
Η Anglo American (AAL.L) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 29/1/2018 την πώληση του έργου άνθρακα New Largo στη Νότιο Αφρική για περίπου 71 εκατομμύρια δολάρια σε κοινοπραξία εταιρειών πραγματοποιώντας την έξοδο της από την αγορά άνθρακα  στη Νότια Αφρική.
Μετά την υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων στα τέλη του 2015 και στις αρχές του 2016, η Anglo American προσπάθησε να πουλήσει ένα μεγάλο μέρος του ενεργητικού της, λέγοντας ότι θα επικεντρωνόταν στον χαλκό, τα διαμάντια και την πλατίνα.
Καθώς όμως οι αγορές βασικών προϊόντων ανακάμπτουν, η πίεση πώλησης μειώθηκε και τουλάχιστον μία πώληση άνθρακα απέτυχε επειδή οι μέτοχοι δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν για την πώληση.
Οι τιμές του άνθρακα είναι και πάλι ισχυρές σε περίπου 100 δολάρια ανά τόνο για τον άνθρακα του Richards Bay.
Ο μεταλλευτικός άνθρακας στη Νότιο Αφρική περιπλέκεται από μια διαμάχη με την κυβέρνηση και τη βιομηχανία για έναν νέο κώδικα ορυχείων και με αναταραχή στην χρεωμένη ηλεκτρική εταιρεία Eskom.
"Η πώληση προσφέρει την μακρόπνοη στρατηγική μας να βγούμε από τα δεσμευμένα ενεργειακά στοιχεία άνθρακα", δήλωσε ο Norman Mbazima, αναπληρωτής πρόεδρος της Anglo American South Africa.
Το κύριο πλεονέκτημα του New Largo είναι ένας πόρος άνθρακα 585 εκατομμυρίων τόνων και συναφή δικαιώματα εξόρυξης, ο οποίος είναι τοποθετημένος για να προμηθεύσει τον νέο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Kusile του Eskom.
Η εταιρεία New Largo Coal Proprietary Limited ανήκει στις εταιρείες Seriti Resources Proprietary Limited και Coalzar Proprietary Limited, δύο εταιρείες που ανήκουν κατά κύριο λόγο και ελέγχονται από ιστορικά μειονεκτούσες χώρες της Νότιας Αφρικής.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης