Διεθνή

Η Shell υπέγραψε προσύμφωνο με το Ιράν για τρία κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η Shell υπέγραψε προσύμφωνο με το Ιράν για τρία κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου
Η συμφωνία προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και την διερεύνηση των δυνατοτήτων επενδύσεων στα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου South Azadegan, Yadavaran και Kish
Ο πολυεθνικός ενεργειακός κολοσσός Shell υπέγραψε προσύμφωνο με την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Ιράν (NIOC), σύμφωνα με το οποίο θα αξιολογήσει πιθανές επενδύσεις σε τρία κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από τον αντιπρόεδρο της Shell, Hans Nijkamp και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Πετρελαϊκής Μηχανικής και Ανάπτυξης του Ιράν Noureddin Shahnazizade στην Τεχεράνη.
Η συμφωνία προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και την διερεύνηση των δυνατοτήτων επενδύσεων στα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου South Azadegan, Yadavaran και Kish, χωρίς να δοθούν στην δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες.
Το κοίτασμα πετρελαίου South Azadegan είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Το κοίτασμα βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και περιέχει 33,2 δισ. βαρέλια πετρελαίου, εκ των οποίων τα 5,2 δισ. βαρέλια είναι ανακτήσιμα.
Το κοίτασμα Yadavaran βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας και εκτιμάται ότι περιέχει 17 δισ. βαρέλια πετρελαίου, με τα 3 δισ. βαρέλια να είναι ανακτήσιμα.
Το κοίτασμα Kish είναι το 5ο μεγαλύτερο θαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο, βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο και ανακαλύφθηκε το 2006 από την NIOC.
Εκτιμάται ότι περιέχει περίπου 66 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανακτήσιμων αποθεμάτων φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης