Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Χονγκ Κονγκ η IPO της Aramco υποστηρίζει ο επικεφαλής του χρηματιστηρίου

Στο Χονγκ Κονγκ η IPO της Aramco υποστηρίζει ο επικεφαλής του χρηματιστηρίου
Η πρόσβαση στους κινέζους επενδυτές θα φέρει τελικά τη Saudi Aramco στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ο Charles Li, Διευθύνων Σύμβουλος της Hong Kong Exchanges and Clearing
Το ενδεχόμενο να προσεγγίσει κάποιος το τεράστιο κινεζικό επενδυτικό κοινό θα φέρει τελικά τη Saudi Aramco στο Χονγκ Κονγκ, ακόμη και αν ο πετρελαϊκός γίγαντας ξεπεράσει την ειδική διοικητική περιοχή για την πρώτη δημόσια προσφορά του, δήλωσε ο Charles Li, διευθύνων σύμβουλος των Χρηματιστηρίων του Χονγκ Κονγκ και της Clearing.
"Μια συμφωνία στο Χονγκ Κονγκ με δυνατότητα πρόσβασης, είτε τώρα είτε αργότερα, του κινεζικού επενδυτικού κόσμου κάνει θαύματα για τη Σαουδική Αραβία, για την Κίνα, για το Χονγκ Κονγκ και για όλους τους άλλους", δήλωσε ο Li,  στο CNBC την Τετάρτη 24/1/2017.
"Συνεπώς, δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο δεν θα έπρεπε να είναι εδώ, ίσως να μην είναι εδώ αμέσως, μπορεί να μην είναι εδώ στην πρώτη φορά, αλλά θα είναι εδώ", πρόσθεσε.
Το Χονγκ Κονγκ ανταγωνίζεται τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο - και ενδεχομένως και άλλες αγορές - για την μεγαλύτερη IPO στον κόσμο.
Η Saudi Aramco, αξίας 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται ευρέως να προσφέρει γύρω στο 5% των μετοχών της.
Ο επικεφαλής της ενεργειακής εταιρείας δήλωσε νωρίτερα στο CNBC ότι είναι πλήρως προετοιμασμένη να ξεκινήσει την IPO κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, αλλά ο ακριβής χρόνος και η απόφαση για την λίστα θα εξαρτηθεί από το μοναδικό μέτοχο της: την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.
Μια νίκη για το Χονγκ Κονγκ θα είναι μια ευπρόσδεκτη ώθηση για την πόλη που έχασε πρόσφατα το «στέμμα» της ως παγκόσμιο ηγέτη των IPO. Το οικονομικό κέντρο συγκέντρωσε 15,6 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω νέων καταχωρήσεων το 2017, έρχεται τρίτο μετά τη Νέα Υόρκη και τη Σαγκάη, σύμφωνα με έκθεση της EY. Το 2016, το Χονγκ Κονγκ είχε  25,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, ανέφερε η ΕΕ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης