Στροφή προς Ισπανία για το τάνκερ που μετέφερε ρωσικό LNG στις ΗΠΑ

Στροφή προς Ισπανία για το τάνκερ που μετέφερε ρωσικό LNG στις ΗΠΑ
Το πλοίο θα έφθανε αύριο Σάββατο στο τερματικό Everett κοντά στη Βοστώνη
Το τάνκερ Gaselys, με ρωσικό LNG που απέπλευσε από λιμάνι της Μεγάλης Βρετανίας πριν 3 εβδομάδες με προορισμό τη Βοστώνη, άλλαξε πορεία στον Ατλαντικό με κατεύθυνση το ισπανικό λιμάνι Algeciras.
Σύμφωνα με το Bloomberg  το τάνκερ το οποίο θα έφθανε αύριο Σάββατο στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ στον τερματικό σταθμό Everett κοντά στη Βοστώνη, τώρα κατευθύνεται στο ισπανικό λιμάνι Algeciras που βρίσκεται κοντά στο Γιβραλτάρ, όπου αναμένεται να φθάσει την επόμενη εβδομάδα.
Το Gaselys το οποίο ανήκει στην γαλλική εταιρεία Engie είχε αναχωρήσει με φορτίο LNG από το ρωσικό εργοστάσιο παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Yamal LNG με προορισμό το νησί Grane κοντά στο Λονδίνο.
Το γεγονός ότι το τάνκερ άλλαξε πορεία και δεν κατευθύνθηκε προς τη Βοστώνη εγείρει ερωτηματικά, γράφει το Bloomberg , επισημαίνοντας ότι παρότι οι ιδιοκτήτες του πλοίου μπορούν, εάν δεν έχουν τέτοια δέσμευση βάσει συμβολαίου να μεταφέρουν το LNG σε συγκεκριμένο λιμάνι, να στείλουν το φορτίο σε άλλο λιμάνι ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.


www.worldenergynews.gr

Eleni Α