Αναλύσεις

Αδαμίδης: Θετική η απόφαση για την έκπτωση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος

Αδαμίδης: Θετική η απόφαση για την έκπτωση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος
«H πολιτεία ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αυτό το ανταποδοτικό μέτρο από τη στιγμή που με το νόμο 4389/16 η κυβέρνηση μειώνει το ΕΑΠ (τοπικός πόρος) περίπου στο μισό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αδαμίδης
Την άποψή του για τη θεσμοθέτηση του ειδικού τιμολογίου έκπτωσης στα στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά στη Δυτική Μακεδονία, εξέφρασε, μέσω facebook, o Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γ. Aδαμίδης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: 
«Θετική η σημερινή απόφαση του υπουργείου για την έκπτωση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος σε Δυτική μακεδονία και Μεγαλόπολη. Προφανώς σωστή η διεκδίκηση του σχετικού αιτήματος από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ωστόσο αυτό που πρέπει να επισημάνω είναι ότι η πολιτεία ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αυτό το ανταποδοτικό μέτρο από τη στιγμή που με το νόμο 4389/16 η κυβέρνηση μειώνει το ΕΑΠ (τοπικός πόρος) περίπου στο μισό. Εξηγούμαι. Με δεδομένο ότι το ΕΑΠ υπολογίζεται επί του συνολικού τζίρου της ΔΕΗ ο οποίος για το 2015 ήταν περίπου 6 δις ευρώ επί ο,5%ο = 30 εκ ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία και Αρκαδία. Τώρα που ο τζίρος της ΔΕΗ είναι ήδη μικρότερος και θα μειώνεται περισσότερο αφού ο νόμος που ανέφερα παραπάνω υποχρεώνει τη ΔΕΗ να χάσει τους μισούς πελάτες, προφανώς θα μειώνεται αντίστοιχα και το ΕΑΠ για τις τοπικές κοινωνίες. Επιπρόσθετα πρέπει να είναι πιο σαφής η τροπολογία γιατί αναφέρεται μόνο για το 2018 με προύπολογισμό 18 εκ. ευρώ για τις δύο περιοχές. Χρειάζεται μόνιμη ρύθμιση».




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης