Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έντονο ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες για τις άδειες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε δυτική και νότια Ελλάδα

Έντονο ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες για τις άδειες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε δυτική και νότια Ελλάδα
Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής προσφορών
Οι προσφορές για την εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην δυτική και νότια θαλάσσια περιοχή της Ελλάδας έχουν προσελκύσει το "έντονο ενδιαφέρον" των εταιρειών που πραγματοποιούν εξερευνήσεις στη Μεσόγειο, δήλωσε, στο Reuters, ο επικεφαλής της ελληνικής εταιρείας διαχείρισης πετρελαίου και φυσικού αερίου την Τετάρτη 17/1/2017.
Η Ελλάδα ξεκίνησε τις διαδικασίες προσφορών μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος από κοινοπραξία των Exxon Mobil, Total και ΕΛΠΕ  για δύο περιοχές της Κρήτης και από τον Energean της Ελλάδας για ένα μπλοκ στο Ιόνιο Πέλαγος.
Οι προσφορές πρέπει να υποβληθούν στην Hellenic Resources Management (HHRM).
"Η HHRM είναι ευχαριστημένη επειδή οι εταιρείες που ασχολούνται με την εξερεύνηση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον ή έχουν επισκεφθεί data rooms", δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Γιάννης Μπασιάς στο Reuters.
Ο κ. Μπασιάς αρνήθηκε να κατονομάσει τις εταιρείες επειδή η διαδικασία υποβολής προσφορών βρίσκεται σε εξέλιξη.
Εκτός από την Exxon και την Total, η ισραηλινή Delek, η ιταλική Eni και η αμερικανική Noble Energy διερευνούν επί του παρόντος περιοχές στο Ισραήλ και την Αίγυπτο.
Η Delek Group και η θυγατρική της Delek Drilling όπως και η Noble δεν σχολίασαν το δημοσίευμα ενώ η Eni δήλωσε ότι αγόρασε πακέτα δεδομένων για να δει αν η Κρήτη είναι περιοχή  με ενδιαφέρον.
Οι επενδυτές έχουν προθεσμία μέχρι τις αρχές Μαρτίου να υποβάλουν προσφορές και αναμένεται οι προτιμώμενοι υποψήφιοι θα ανακοινωθούν μέχρι τον Μάιο.
Ο προτιμώμενος πλειοδότης πρέπει να εγκριθεί επίσημα από το υπουργείο ενέργειας και η σύμβαση να κυρωθεί από το κοινοβούλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης