Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Κύπρος: Οι τριμερείς συμφωνίες με γειτονικές χώρες θωρακίζουν την κυπριακή ΑΟΖ

Κύπρος: Οι τριμερείς συμφωνίες με γειτονικές χώρες θωρακίζουν την κυπριακή ΑΟΖ
Kοινές ασκήσεις για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης
Θωράκιση και προστασία στην κυπριακή ΑΟΖ προσφέρουν οι τριμερείς συμφωνίες με γείτονες χώρες, υποστήριξε ο Κύπριος υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης.
Επίσης, επισήμανε τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης.
Σε δηλώσεις στο Κέντρο Συντονισμού- Έρευνας- Διάσωσης «Ζήνων» στη Λάρνακα, όπου παρακολούθησε άσκηση για αντιμετώπιση περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή και σχηματισμό πετρελαιοκηλίδας στον θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Κουγιάλης είπε πως «είναι γνωστό ότι η οικονομία της Κύπρου βασίζεται κυρίως στο τουρισμό και κατ' επέκταση στη θάλασσα.
Γι' αυτό το λόγο ως κυβέρνηση δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της θάλασσας, θέλουμε να διατηρήσουμε υγιές θαλάσσιο περιβάλλον για να αναπτύξουμε περαιτέρω τον τουρισμό μας».
Ο υπουργός ανέφερε ότι η σημερινή είναι «μικρής κλίμακας άσκηση και είναι η πρώτη που γίνεται για αντιμετώπιση τέτοιου περιστατικού, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ασκήσεις σε τακτά διαστήματα».
Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση είπε πως «η μεγάλης κλίμακας άσκηση αναμένεται να διεξαχθεί μετά την υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ», συμφωνία που επρόκειτο να υπογραφεί κατά τη διάρκεια της αναβληθείσας τριμερούς συνάντησης κορυφής.
«Πιστεύω ότι εντός Φεβρουαρίου θα πέσουν οι υπογραφές για τη συμφωνία που έχουν συνάψει οι τρεις χώρες και ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και η άσκηση μεγαλύτερης κλίμακας», προσέθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης