Διεθνή

Επένδυση της Gazprom στον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream ύψους 3,2 δισ. δολ. το 2018

Επένδυση της Gazprom στον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream ύψους 3,2 δισ. δολ. το 2018
Η πρώτη γραμμή του έργου TurkStream φυσικού αερίου θα φτάσει στην τουρκική ακτή τον Μάιο του τρέχοντος έτους και θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom σκοπεύει να επενδύσει 182,4 δισεκατομμύρια ρούβλια (3,2 δισεκατομμύρια δολάρια) φέτος στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream, σύμφωνα με τη δήλωση του αναπληρωτή πρόεδρος της εταιρείας.
Ο Alexander Medvedev αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης, δήλωσε ότι από το 2018 η εταιρεία θα διπλασιάσει σχεδόν τις επενδύσεις της στο TurkStream σε σχέση με πέρυσι.
Είπε επίσης ότι η εταιρεία θα ξοδέψει άλλα 114,5 δισ. ρούβλια στο Nord Stream II, το οποίο θα μεταφέρει 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία ετησίως.
Ο Medvedev υπενθύμισε ότι η εταιρεία δαπάνησε περίπου 92,8 δισεκατομμύρια ρούβλια στο TurkStream πέρυσι.
Η πρώτη γραμμή του έργου TurkStream φυσικού αερίου θα φτάσει στην τουρκική ακτή τον Μάιο του τρέχοντος έτους και θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019.
Το έργο TurkStream αποτελείται από δύο γραμμές, το πρώτο από το οποίο θα εξυπηρετεί την Τουρκία με χωρητικότητα 15,75 δισ. κυβικών μέτρων, ενώ η δεύτερη γραμμή προορίζεται να εξυπηρετήσει την Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης