Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Κρίσιμη χρονιά για το Κυπριακό το 2018

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Κρίσιμη χρονιά για το Κυπριακό το 2018
Ο Cavusoglu τόνισε ότι μαζί με την τουρκοκυπριακή ηγεσία θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις για το τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
To 2018 μπορεί να είναι κρίσιμη χρονιά για το Κυπριακό, δήλωσε σήμερα (12/01/2018) ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
Ο Cavusoglu τόνισε ότι μαζί με την τουρκοκυπριακή ηγεσία θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις για το τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι γι’ αυτό και χρειάζεται να σχηματιστεί «κυβέρνηση» το συντομότερο δυνατόν.
Σύμφωνα με το «ΡΙΚ», ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενημερώνοντας την επιτροπή εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, φέρεται να δήλωσε ότι το 2017 ήταν μια χρήσιμη χρονιά για την Κύπρο και ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες για μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.
«Υπάρχει απαισιοδοξία για τον σχηματισμό “κυβέρνησης” μετά τις εκλογές στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).
Ελπίζω να αφήσουν στην άκρη δηλώσεις όπως “δεν πάμε για συμμαχία” και να σχηματιστεί “κυβέρνηση”.
Και εμείς να κάνουμε τα βήματά μας σχετικά με την ΤΔΒΚ, αλλά και την απόφαση για το τί θα κάνουμε με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό πρέπει να την λάβουμε μαζί», δήλωσε.
Από αυτή την άποψη, «το 2018 μπορεί να είναι κρίσιμη χρονιά», πρόσθεσε ο Cavusoglu.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης