Επιχειρήσεις

Η ρουμανική TRANSGAZ ενδιαφέρεται για τον ΔΕΣΦΑ - Επιβεβαίωση WorldEnergyNews

tags :
Η ρουμανική TRANSGAZ ενδιαφέρεται για τον ΔΕΣΦΑ - Επιβεβαίωση WorldEnergyNews
Την απόφαση θα λάβει το ρουμανικό κράτος
Σε επίσημη επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ προέβη ο Διαχειριστής Συστήματος Φυσικού Αερίου της Ρουμανίας TRANSGAZ, δικαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του World Energy News. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της TRANSGAZ, την τελική απόφαση για την εξαγορά θα λάβει το ρουμανικό κράτος που αποτελεί το βασικό μέτοχο της επιχείρησης.


Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ του World Energy News με τίτλο «Νέος μνηστήρας μπαίνει στην ιδιωτικοποίηση» της περασμένης Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου, αναφέρονταν ότι ο  Διαχειριστής Συστήματος Φυσικού Αερίου της Ρουμανίας TRANSGAZ ενδιαφέρεται για τον ΔΕΣΦΑ και ότι οι εκπρόσωποι της ρουμανικής εταιρίας δήλωσαν προς την ελληνική πλευρά, ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν βάσει του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ που πρόσφερε η Socar. Μάλιστα, χαρακτήρισαν το τίμημα εύλογο και εφικτό και ενημέρωσαν ότι έχουν ήδη έρθει σε συζητήσεις με ευρωπαικές τράπεζες που είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν την επένδυσή τους στην Ελλάδα.
Στο ρεπορτάζ αναφέρονταν, επίσης, πως ο Διαχειριστής δικτύου φυσικού αερίου της Ρουμανίας, έχει στρατηγική σημασία  στην ανάπτυξη  διασύνδεσης των χωρών της Κεντρικής και Νοτιο -Ανατολικής Ευρώπης και στηρίζει την υλοποίηση του αποκαλούμενου «Κάθετου Διαδρόμου» (“Vertical Corridor”). Με το νέο αυτό ενεργειακό διάδρομο που θα ενώνει τα συστήματα της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας, της Αυστρίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας θα δοθεί η δυνατότητα μεταφοράς φυσικού αρείου στην Κεντρική Ευρώπη από την περιοχή της Κασπίας και άλλες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του LNG, μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας και το έργο έχει τη στήριξη τόσο της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ που αναζητούν δρόμους για να φτάσει το φθηνό LNG από το σχιστολιθικό αέριο στις αγορές της Ευρώπης.
Η Κομισιόν έχει χρηματοδοτήσει με 179 εκατ ευρώ την TRANSGAZ για την κατασκευή των δικτύων διασύνδεσης με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Αυστρία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 η TRANSGAZ υπέγραψε στο Βουκουρέστι Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΔΕΣΦΑ στο πλαίσιο της συνεργασίας των ευρωπαίων Διαχειριστών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης