Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 56% των Γερμανών πιστεύουν ότι η Merkel δεν θα εξαντλήσει τη θητεία της εάν σχηματίσει νέα κυβέρνηση

Το 56% των Γερμανών πιστεύουν ότι η Merkel δεν θα εξαντλήσει τη θητεία της εάν σχηματίσει νέα κυβέρνηση
Ένας στους πέντε Γερμανούς (20%) αξιολογεί την ηρεμία και την ψυχραιμία της Merkel ως το πιο δυνατό της σημείο
Το 56% των Γερμανών πιστεύουν ότι η καγκελάριος Μέρκελ, εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση, δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και θα παραιτηθεί πριν το τέλος της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου, η οποία λήγει το 2021, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Dimap η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της Handelsblatt.
Διχασμένοι είναι οι Γερμανοί και ως προς το πρόσωπο της ίδιας της καγκελαρίου. Η εκτίμησή τους γι' αυτήν εξανεμίζεται.
Ένας στους πέντε Γερμανούς (20%) αξιολογεί την ηρεμία και την ψυχραιμία της ως το πιο δυνατό της σημείο. Το 10% εκτιμά τη διεθνής της παρουσία, το 10% την επιμονή της και την ικανότητά της να επιβάλει την άποψή της.
Εντούτοις, το 23% επικρίνει την έλλειψη αποφασιστικότητας και την τάση της να μεταθέτει τα προβλήματα. Πολλοί, επίσης, θεωρούν ότι δεν είναι ικανή να ασκεί το αξίωμα της καγκελαρίου, ότι είναι απόμακρη και δεν διαθέτει σχέδιο, όπως επίσης και ότι παραμένει προσκολλημένη στην καρέκλα της και δεν παραδέχεται τα λάθη της.
Διάδοχος, ο οποίος να ξεχωρίζει, δεν υπάρχει πάντως σύμφωνα με την δημοσκόπηση.
Τη μεγαλύτερη δημοτικότητα ως διάδοχος απολαμβάνει ο Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο υπουργός Εσωτερικών με 37%, έπεται ο επικεφαλής της καγκελαρίας και (μεταβατικός) υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ με 31%, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η υπουργός Αμύνας με 28%. Ακολουθεί η Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ, πρωθυπουργός του κρατιδίου του Ζάαρλαντ με 24% και ο Γιενς Σπαν, ο υφυπουργός Οικονομικών με 16%. Για τους δύο τελευταίους πρέπει όμως να σημειωθεί ότι δεν διαθέτουν την αναγνωρισιμότητα των προαναφερθέντων υπουργών και η δημοσκοπική τους πορεία μπορεί να μεγαλώσει εάν γίνουν ευρύτερα γνωστοί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης