Ενέργεια

Ρωσικό φυσικό αέριο στις ΗΠΑ; - Εισαγωγές από το Ηνωμένο Βασίλειο με φορτίο από τη Σιβηρία

Ρωσικό φυσικό αέριο στις ΗΠΑ; - Εισαγωγές από το Ηνωμένο Βασίλειο με φορτίο από τη Σιβηρία
Το φορτίο που φορτώθηκε από αποθήκευση που συμπληρώθηκε τελευταία με LNG από τη Ρωσία - Το δεξαμενόπλοιο Gaselys αναμένεται να φτάσει στη Βοστόνη στις 22 Ιανουαρίου
Κανείς δεν περίμενε ότι οι ΗΠΑ θα στραφούν προς την Ευρώπη για φυσικό αέριο αυτό το χειμώνα.
Ωστόσο, το πολικό ψύχος  που έπληξε την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ αυτό το μήνα και έστειλε τις τιμές spot στα ύψη «οδηγεί» ένα δεξαμενόπλοιο φορτώνοντας με φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από το  Ηνωμένο Βασίλειο για τη Βοστώνη, μέρος του οποίου  πιθανότατα προήλθε από τη Σιβηρία.
Το δεξαμενόπλοιο Gaselys αναμένεται να φτάσει στη Βοστόνη στις 22 Ιανουαρίου μετά τη φόρτωση καυσίμων από δεξαμενές αποθήκευσης στο Isle of Grain του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων του Bloomberg.
Το σκάφος αγκυροβόλησε κοντά στο τερματικό κοντά στο Λονδίνο έλαβε το πρώτο φορτίο από το εργοστάσιο φυσικού αερίου Yamal της Ρωσίας αξίας 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο διαχειριστής τερματικού σταθμού Isle of Grain της National Grid Plc δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τις προθέσεις των φορτωτών φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ενώ δεν έγινε σαφές ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του φορτίου.



Η εγχώρια ζήτηση των ΗΠΑ εκτοξεύθηκε σε επίπεδα  ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα καθώς χιονοθύελλες έπληξαν ανατολική ακτή.
Η Yamal LNG, ιδιοκτησία της ρωσικής  Novatek PJSC της Ρωσίας, της γαλλικής Total SA   και της China National Petroleum Corp., έχει αντιμετωπίσει οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ από το 2014 λόγω της συμμετοχής της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης