Τελευταία Νέα
Αμερική

Ο Trump «ανοίγει» όλες τις παράκτιες πετρελαιοπηγές των Η.Π.Α.

Ο Trump «ανοίγει» όλες τις παράκτιες πετρελαιοπηγές των Η.Π.Α.
25 από τις 26 παράκτιες περιοχές γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα  δοθούν για μίσθωση. Επίσης περιλαμβάνονται 19 από τις ακτές της Αλάσκας, 7 στον Ειρηνικό, 12 στον Κόλπο του Μεξικού και 9 στην περιοχή του Ατλαντικού
Η κυβέρνηση Trump πρότεινε το άνοιγμα σχεδόν όλων των παράκτιων γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ , κίνηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής ενέργειας, η οποία όμως προκάλεσε διαμαρτυρίες από πολιτείες, περιβαλλοντολόγους και τουριστική βιομηχανία.
Η προσπάθεια ανοίγματος παλαιότερων, εκτός ορίων περιοχών, σε Ατλαντικό, Αρκτική και Ειρηνικό έρχεται σε λιγότερο από οκτώ χρόνια μετά την πετρελαιοκηλίδα του Deepwater Horizon της BP Plc στον Κόλπο του Μεξικού.
Η καταστροφή προκάλεσε οικονομικές ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων και οδήγησε τον πρώην πρόεδρο Obama να αυξήσει τα μέτρα για την βιομηχανία.
Σύμφωνα με το Reuters ο υπουργός Εσωτερικών, Ryan Zinke, δήλωσε την Πέμπτη ότι το σχέδιο του National Outer Continental Shelf Oil and Gas Leasing για το 2019 έως το 2024 θα καθιστούσε το 90% της συνολικής έκτασης της υφαλοκρηπίδας διαθέσιμη για μίσθωση σε drillers, ένα εθνικό ρεκόρ.
Το σχέδιο του Ομπάμα για το 2017-2022 θα αντικατασταθεί από το νέο πρόγραμμα όταν ολοκληρωθεί.
"Θέλουμε να αυξήσουμε την υπεράκτια βιομηχανία ενέργειας της χώρας  μας, αντί να το παραδώσουμε αργά σε ξένα χέρια", ανέφερε ο Zinke.
Σημείωσε  ότι 25 από τις 26 περιοχές σχεδιασμού θα δοθούν για μίσθωση, καλύπτοντας όλες τις ακτές των ΗΠΑ. Οι προτεινόμενες πωλήσεις περιλαμβάνουν 19 από τις ακτές της Αλάσκας, 7 στον Ειρηνικό, 12 στον Κόλπο του Μεξικού και 9 στην περιοχή του Ατλαντικού.
Οι τελευταίες υπεράκτιες πωλήσεις μίσθωσης για τις ανατολικές και δυτικές ακτές ήταν στη δεκαετία του 1980.
Η Βόρεια Λεκάνη  στον Κόλπο Μπρίστολ της Αλάσκας θα απαλλαγεί από την απαγόρευση της διάτρησης μετά από προηγούμενη εκτελεστική εντολή.
Ο κ. Zinke δήλωσε ότι η πρόταση είναι μόνο η έναρξη ενός διαλόγου με τους τοπικούς ενδιαφερόμενους και το σχέδιο δεν είναι  τελικό. Το σχέδιο θα υποβληθεί σε περίοδο σχολιασμού 60 ημερών.
Η πρόταση σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη πολιτική.
Εβδομάδες πριν από την αποχώρησή του από την προεδρία των ΗΠΑ, ο Obama απαγόρευσε τη διάνοιξη νέων πετρελαίων και αερίων σε ομοσπονδιακά ύδατα στους ωκεανούς του Ατλαντικού και της Αρκτικής, προστατεύοντας 115 εκατομμύρια στρέμματα (46,5 εκατομμύρια εκτάρια) υδάτων στην Αλάσκα και 3,8 εκατομμύρια στρέμματα (1,5 εκατομμύρια εκτάρια) στον κόλπο Chesapeake.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης