Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στις αρχές του 2018 η πρώτη δημοπρασία διακοψιμότητας – Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου οι δηλώσεις συμμετοχής

Στις αρχές του 2018 η πρώτη δημοπρασία διακοψιμότητας – Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου οι δηλώσεις συμμετοχής
Η λειτουργία του μηχανισμού της διακοψιμότητας παρατείνεται μέχρι τα τέλη του 2019
Σε χρονικό διάστημα ενδεχομένως μικρότερο του ενός μηνός θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημοπρασία διακοψιμότητας (Υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου), από την επίσημη παράταση που έδωσε το ΥΠΕΝ στην ισχύ του μηχανισμού.
Έτσι, τη στιγμή που η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη για τη διετή παράταση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 21 Δεκεμβρίου, ο ΑΔΜΗΕ προγραμματίζει να διοργανώσει την πρώτη δημοπρασία μέσα στον Ιανουάριο του 2018.
Μάλιστα, για να δρομολογήσει ο ΑΔΜΗΕ τις απαραίτητες διαδικασίες, ήδη από τις 22 Δεκεμβρίου έθεσε σε δημόσια διαβούλευση τον κανονισμό των δημοπρασιών, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αύριο Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017.

Σε εξέλιξη η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής

Την ίδια ημέρα, δημοσίευσε την πρόσκληση για υποβολή δηλώσεων για τη δημοπρασία, στην οποία θα μπορούν να πάρουν μέρος είτε καταναλωτές που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Διακοπτόμενου Φορτίου, είτε μη εγγεγραμμένοι καταναλωτές που θα καταθέσουν σχετική αίτηση για ένταξη στο Μητρώο.
Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υποβάλουν Δήλωση Μέγιστου Προσφερόμενου Φορτίου, Δήλωση Φορτίου Δημοπρασίας Ιανουαρίου 2017 και Δήλωση Μετάπτωσης Συμμετοχής.
Η διορία υποβολής των παραπάνω δηλώσεων λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2018.
Υπενθυμίζεται πως το ελληνικό αίτημα για παράταση της ισχύος του μέτρου, το οποίο έληγε στις 15 Οκτωβρίου, είχε υποβληθεί στην Κομισιόν από τον περασμένο Ιούλιο.
Το «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες άνοιξε τον δρόμο για την υπουργική απόφαση του ΥΠΕΝ, με την οποία η λήξη της διακοψιμότητας μετατίθεται στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, οπότε και θα επαναξιολογηθεί ο μηχανισμός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης