Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει νέες δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με εφημερίδα της Ιαπωνίας

Η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει νέες δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με εφημερίδα της Ιαπωνίας
Σύμφωνα με αναφορές της ιαπωνικής εφημερίδας Asahi, η Πιονγιάνγκ εξετάζει να γεμίσει τους πυραύλους της με άνθρακα
Σε νέες δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων ενδέχεται να προχωρήσει η Βόρεια Κορέα, όπως ανέφερε σήμερα (20/12) η ιαπωνική εφημερίδα Asahi, επικαλούμενη πηγή από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας.
Ειδικότερα, η εφημερίδα ανέφερε ότι η Πιονγιάνγκ εξετάζει να γεμίσει τους πυραύλους της με άνθρακα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι ο άνθρακας θα αντέχει στις τεράστιες θερμοκρασίες που δημιουργούνται όταν οι πύραυλοι που εκτοξεύει επανέρχονται στην ατμόσφαιρα.
Όπως έχει ανακοινώσει το προηγούμενο διάστημα η Νότια Κορέα, η Πιονγιάνγκ διαθέτει αποθέματα χμηικών όπλων τα οποία πλησιάζουν ακόμα και τους 5.00 τόνους, ικανά να δημιουργήσουν παράγωγα όπως είναι ο άνθρακας.
Η σχετική είδηση έρχεται μόλις μία μέρα μετά τη δημοσίευση της Στρατιγικής Εθνικής Ασφάλειας από πλευράς των ΗΠΑ, στην οποία αναφέρεται ότι η Πιονγιάνγκ «δημιουργεί χημικά και βιολογικά όπλα τα οποία είναι ικανά να τοποθετηθούν σε πυραύλους».
«Η Βόρεια Κορέα έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για πυρηνικά, χημικά και βιολογικά όπλα που θα μπορούσαν να απειλήσουν την πατρίδα μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης