Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Cryan (Deutsche bank): Επιφυλακτικά αισιόδοξος για την Ελλάδα – Υπερτιμημένες οι αγορές

Cryan (Deutsche bank): Επιφυλακτικά αισιόδοξος για την Ελλάδα – Υπερτιμημένες οι αγορές
Ο χρόνος ανάρρωσης των ελληνικών τραπεζών θα έχει διάρκεια τόνισε ο Cryan
Είμαι επιφυλακτικά αισιόδοξος για την Ελλάδα και την πορεία της οικονομίας, υπάρχουν ακόμη πολλά ανοικτά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν δήλωσε ο Cryan ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche bank της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, που επισκέφθηκε την Ελλάδα μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του προέδρου της Νίκου Καραμούζη.
O επικεφαλής της Deutsche bank εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την Ελλάδα, ανέφερε ότι οι τράπεζες έχουν ανοικτά θέματα και προειδοποίησε ότι οι αγορές είναι υπερτιμημένες.
Ο Cryan σε ομιλία τους σε πάνω από 120 στελέχη τραπεζών και επιχειρήσεων δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει διανύσει σημαντικά βήματα και έχει βγει από το τέλμα αλλά ακόμη πλήρως δεν έχει θεραπευτεί.
Είμαι αισιόδοξος αλλά έχω και επιφυλάξεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες επισήμανε ότι έχουν ακόμη ανοικτά θέματα τα οποία σχετίζονται με την ποιότητα ενεργητικού NPLs και NPEs με τα προβληματικά δάνεια, με την ρευστότητα καθώς ακόμη δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.
Ο χρόνος ανάρρωσης των ελληνικών τραπεζών θα έχει διάρκεια τόνισε ο Cryan.
Σε αναφορές του για την πορεία των διεθνών αγορών προειδοποίησε ότι παγκοσμίως βιώνουμε ένα ξεχωριστό φαινόμενο.
Από την μια οι αγορές διεθνώς είναι υπερτιμημένες, βρίσκονται σε επίπεδα εντυπωσιακά υψηλά με ελάχιστα περιθώρια βελτίωσης ενώ από την άλλη η μεταβλητότητα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά.
Αυτή η περίοδος ευδαιμονίας δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν στις αγορές…
Σε αναφορά για την ελληνική αγορά σχολίασε την βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα αλλά δεν εμφανίστηκε «ενθουσιασμένος» με τα περιθώρια ανόδου.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης