Τελευταία Νέα

Η πετρελαϊκή πρωτεύουσα του Καναδά κάνει το άλμα προς την ανανεώσιμη ενέργεια

Η πετρελαϊκή πρωτεύουσα του Καναδά κάνει το άλμα προς την ανανεώσιμη ενέργεια
Δημοπρασίες 595 μεγαβάτ παραγωγής αιολικής ενέργειας
Η κυβέρνηση της Αλμπέρτα, η οποία φιλοξενεί το τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου παγκοσμίως, την Τετάρτη  προχώρησε στον πλειστηριασμό  595 μεγαβάτ ανανεώσιμης ενέργειας που θα κατασκευαστεί στην επαρχία.
Αυτό υπερέβη τον στόχο της κυβέρνησης για 400 μεγαβάτ.
Η διαδικασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Αλμπέρτα - τον μεγαλύτερο καταναλωτή άνθρακα του Καναδά και τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό καυσίμων - στις προσπάθειές της για μετάβαση σε όλες τις ανανεώσιμες πηγές και την παραγωγή αερίου μέχρι το 2030.
 Η κυβέρνηση της Αλμπέρτα στρέφεται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ως μέρος του σχεδίου για το κλίμα, συνεχίζοντας παράλληλα να ενισχύει την ηγετική θέσης της στην ενέργεια.
"Είναι μια βιομηχανία που θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πυρήνα του ποιοι είμαστε και τι κάνουμε για πολλά, πολλά ακόμα χρόνια", δήλωσε η Premier Rachel Notley σε συνέντευξη Τύπου.
Το έργο ανατέθηκε  στην Capital Power Corp., η οποία σχεδιάζει αιολικό πάρκο ισχύος 201 MW, την EDP Renewables, η οποία αναπτύσσει έργο 248 μεγαβάτ, και την Enel Green Power SpA, η οποία θα κατασκευάσει δύο αιολικά πάρκα συνολικής χωρητικότητας 146 μεγαβάτ. Συνδυασμένα τα αιολικά πάρκα μπορούν να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 250.000 σπίτια, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Η μέση σταθμισμένη προσφορά ήταν 3.7 καναδικά σεντ (3 αμερικάνικα λεπτά) μια κιλοβατώρα, η χαμηλότερη τιμή για την αιολική ενέργεια στον Καναδά. Οι προγραμματιστές συμφώνησαν να πουλήσουν ισχύ 8,5 καναδικών σεντ ανά κιλοβατώρα σε προμήθειες του Οντάριο πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης