Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Αναταραχές στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας μετά την έκρηξη στην Αυστρία

Αναταραχές στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας μετά την έκρηξη στην Αυστρία
Το δίκτυο αγωγών του Μπάουμγκαρτεν δεν τροφοδοτεί την Ελλάδα
Αναταραχές στις αγορές φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχει προκαλέσει η έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί  στον κομβικό τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στο Μπάουμγκαρτεν της Αυστρίας, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 18.
Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, η έκρηξη έχει προκαλέσει διακοπές στις ροές φυσικού αερίου προς την Ιταλία, την Κροατία και τη Σλοβενία.
Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας Κάρλο Καλέντα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ενέργεια, αν και το υπουργείο του διευκρίνισε πως η χώρα διαθέτει επαρκή αποθέματα για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες.
Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της διαχειρίστριας εταιρείας Gas Connect Austria, το δίκτυο αγωγών του Μπάουμγκαρτεν δεν τροφοδοτεί την Ελλάδα.
Οι αγωγοί που μεταφέρουν φορτία από την ανατολή προς τη δυτική Ευρώπη δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί και λειτουργούν απρόσκοπτα.
Το Μπάουμγκαρτεν χειρίζεται μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών εισαγωγών φυσικού αερίου, κυρίως ροές από τη Ρωσία, αλλά δευτερευόντως και από χώρες όπως η Νορβηγία. Προωθεί τα φορτία προς τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τα Βαλκάνια και άλλες χώρες.
Μεγάλες αυξήσεις έχουν καταγραφεί στην αγορά φυσικού αερίου της Βρετανίας, η οποία ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του προσωρινού κλεισίματος αγωγών στη Βόρεια Θάλασσα, όπου έχει διαπιστωθεί ρήγμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης