Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τεράστιο deal μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου - Εγκρίθηκε η κατασκευή πυρηνικού σταθμού 30 δισ. δολ.

Τεράστιο deal μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου - Εγκρίθηκε η κατασκευή πυρηνικού σταθμού 30 δισ. δολ.
Παράλληλα το έργο αυτό θα αυξήσει την οικονομική παρουσία και την πολιτική επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή
Η Αίγυπτος και η Ρωσία ολοκλήρωσαν σήμερα (11/12) συμφωνία ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου της Βόρειας Αφρικής καθώς το Κρεμλίνο κινείται για να διευρύνει περαιτέρω την επιρροή του στην περιοχή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έφτασε στο Κάιρο για να συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Abdel-Fattah El-Sisi.
Η συγκεκριμένη επίσκεψη σηματοδοτεί την υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή πυρηνικής μονάδας στο El Dabaa μετά από τριετείς συνομιλίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του El-Sisi.
Παράλληλα το έργο αυτό θα αυξήσει την οικονομική παρουσία και την πολιτική επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή, από τότε που ο Vladimir Putin παρενέβη στον πόλεμο της Συρίας το 2015 και άρχισε να διαδραματίζει πιο ενεργό ρόλο στη Λιβύη.



Από την άλλη πλευρά η Rosatom αναμένει να συνάψει συμφωνία για την κατασκευή τεσσάρων αντιδραστήρων του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής El Dabaa και να επιτύχει 60ετή συμφωνία για την προμήθεια πυρηνικών καυσίμων και την οριστική παύση λειτουργίας του εργοστασίου, ανέφερε η εταιρεία τον Ιούνιο.
Τέλος, οι εφημερίδες της Αιγύπτου χαιρέτισαν την αναμενόμενη πυρηνική συμφωνία ως ιστορική στιγμή για την Αίγυπτο, τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή ενέργειας στην Αφρική μετά τη Νότια Αφρική.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις στατιστικές εκθέσεις της BP, η Αίγυπτος ήταν επίσης η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά ενέργειας στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης