Επιχειρήσεις

Γ. Σταθάκης: Ο ΔΕΣΦΑ είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα - Δίκαιο τίμημα αναζητά η κυβέρνηση για το 66%

Γ. Σταθάκης: Ο ΔΕΣΦΑ είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα - Δίκαιο τίμημα αναζητά η κυβέρνηση για το 66%
Στην αναβάθμιση της Ελλάδας ως χώρα-κλειδί στη μεταφορά φυσικού αερίου και την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της αγοράς από την 1η Ιανουαρίου του 2018, στους οποίους ο ΔΕΣΦΑ θα έχει στρατηγικό ρόλο δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας
«Ο ΔΕΣΦΑ είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα που θα του επιτρέψει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ενεργειακού προφίλ της Ελλάδας, στο πλαίσιο της ευρύτερης Ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 8/12 για τα δέκα χρόνια του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).
Αναφέρθηκε στη συνέχεια, στους δύο κεντρικούς άξονες της στρατηγικής της Ελλάδας στο πλαίσιο της δημιουργίας μίας Ευρωπαϊκής Αγοράς Φυσικού Αερίου.
Συγκεκριμένα, στην αναβάθμιση της Ελλάδας ως χώρα-κλειδί στη μεταφορά φυσικού αερίου και την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της αγοράς από την 1η Ιανουαρίου του 2018, στους οποίους ο ΔΕΣΦΑ θα έχει στρατηγικό ρόλο.
Ο Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στις εγκαταστάσεις συντήρησης και λειτουργίας του ΔΕΣΦΑ, στο Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) Ρεβυθούσας και στο υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό, καταλήγοντας ότι ο Διαχειριστής έχει στην κατοχή του όλα τα απαιτούμενα μέσα ώστε να εισέλθει σε μία νέα εποχή.
Μία νέα εποχή για το ΔΕΣΦΑ που σε συνεργασία με το νέο διαχειριστή, ο οποίος θα αναδειχθεί από τη διαγωνιστική διαδικασία, θα καταστεί κεντρικός παίκτης για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την επέκταση των δραστηριοτήτων και των δικτύων του, στο πλαίσιο του Νότιου Διαδρόμου και του Βαλκανικού Κάθετου Διαδρόμου, καθώς και τη δημιουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου στην Θεσσαλονίκη.
Παρουσίασε τέλος, τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης όσον αφορά την επιτυχία του διαγωνισμού για τη διάθεση του 66% του Διαχειριστή.
-Τη διασφάλιση ισότιμης μεταχείρισης για όλους τους εμπλεκόμενους παίκτες
-Την καταβολή ενός εύλογου και δίκαιου τίμημα που θα αντανακλά την πραγματική δυναμική των περιουσιακών του στοιχείων
              
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης