Ενέργεια

Κίνα: Ρεκόρ στις εισαγωγές φυσικού αερίου το Νοέμβριο – Σε ιστορικό υψηλό και οι εισαγωγές αργού

Κίνα: Ρεκόρ στις εισαγωγές φυσικού αερίου το Νοέμβριο – Σε ιστορικό υψηλό και οι εισαγωγές αργού
Οι βιομηχανικοί και εμπορικοί χρήστες αντιμετωπίζουν έλλειψη φυσικού αερίου
Οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Κίνας τον Νοέμβριο σημείωσαν άνοδο, καθώς η εγχώρια ζήτηση ενισχύθηκε, ενώ οι εισαγωγές αργού βρέθηκαν  στο δεύτερο ιστορικό  υψηλό , καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή τους για να επωφεληθούν από τα υψηλά κέρδη, καθώς οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται.
 Οι αφίξεις φυσικού αερίου τον Νοέμβριο, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών μέσων  αγωγών και των αποστολών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ανήλθαν σε  6,55 εκατομμύρια τόνους, «σπάζοντας» το προηγούμενο ρεκόρ των 6,1 εκατομμυρίων τόνων τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων.
 Οι ετήσιες αποστολές αερίου ήταν 60,7 εκατομμύρια τόνοι, και βρίσκονται κοντά σε νέο ρεκόρ.
 Η επιθετική κυβερνητική εκστρατεία για τη θέρμανση εκατομμυρίων κατοικιών και καυσίμων  με φυσικό αέριο έχει ωθήσει τις τιμές του εγχώριου  LNG  σε υψηλά επίπεδα, με ορισμένους βιομηχανικούς και εμπορικούς χρήστες να αντιμετωπίζουν ελλείψεις ή να μην μπορούν να αντέξουν το υψηλό κόστος.
 "Οι εισαγωγές φυσικού αερίου «οδηγήθηκαν» από το άλμα στις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου. Οι CNOOC και PetroChina  αυξάνουν τις αγορές στην spot αγορά και τα ποσοστά αξιοποίησης των τερματικών σταθμών LNG" δήλωσε ο Wang Haohao, αναλυτής της Zibo Longzhong.
 Οι κρατικές επιχειρήσεις ενέργειας αύξησαν τις εισαγωγές τους μήνες πριν από την περίοδο θέρμανσης που ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου.
Η CNOOC, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG της χώρας, χρησιμοποιεί δεξαμενόπλοια ως εφεδρικό μέσο ασφαλείας και η China National Petroleum Corp, προειδοποιεί για ενδεχόμενες ελλείψεις.
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου ανήλθαν σε 37,04 εκατομμύρια τόνους το Νοέμβριο ή 9,01 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), από 7,3 εκατομμύρια bpd τον προηγούμενο μήνα καταγράφοντας το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης