Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε ανοδική τροχιά η σχέση Κίνας και εισαγωγής LNG - Τι αναφέρει το Bloomberg New Energy Finance

Σε ανοδική τροχιά η σχέση Κίνας και εισαγωγής LNG - Τι αναφέρει το Bloomberg New Energy Finance
To Bloomberg New Energy Finance είχε προβλέψει τον Σεπτέμβριο ότι η Κίνα μέχρι το 2019 θα ξεπεράσει τη Νότια Κορέα
Ξεπερνά σε μεγάλο βαθμό η Κίνα το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει έτσι ώστε να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.
Το έθνος, που είναι ήδη ο κορυφαίος ενεργειακός χρήστης στον κόσμο, βρίσκεται στα πρόθυρα να περάσει η Νότια Κορέα για να γίνει ο δεύτερος αγοραστής LNG πίσω από την Ιαπωνία, καθώς τα περιβαλλοντικά μέτρα και οι ανάγκες για χειμερινή θέρμανση αυξάνουν τη ζήτηση.
«Από τον Ιούλιο του 2017 η Κίνα έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τη Νότια Κορέα και δεν απέχει πολύ από το να γίνει το νούμερο 2 στην κατάταξη του εισαγωγέα LNG» επισημαίνει ο Kerry-Anne Shanks, αναλυτής της Wood Mackenzie Ltd. στη Σιγκαπούρη.
Μάλιστα ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιβεβαίωση των αναλυτών της Sanford C. Bernstein & Co, οι οποίοι έκαναν λόγο για τη «χρυσή εποχή του φυσικού αερίου» με αφορμή τα δείγματα γραφής της Κίνας στο υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσουν το νέφος, προωθώντας το φυσικό αέριο σε βιομηχανικούς χώρους, οδήγησαν σε αύξηση κατά 19% ζήτηση μέχρι τον Οκτώβριο. Αυτό ξεπερνά την αύξηση της παραγωγής, απαιτώντας περισσότερες εισαγωγές και δημιουργώντας ελλείψεις σε ορισμένα μέρη της χώρας, καθώς η ζήτηση για θερμότητα χειμώνα εισέρχεται για τα καλά.
Τέλος, το Bloomberg New Energy Finance είχε προβλέψει τον Σεπτέμβριο ότι η Κίνα μέχρι το 2019 θα ξεπεράσει τη Νότια Κορέα. Και οι δύο χώρες εξακολουθούν να υστερούν σε σχέση με την Ιαπωνία, η οποία εισάγει περισσότερο από την Κίνα και τη Νότια Κορέα, αφού οι εισαγωγές ΥΦΑ αυξήθηκαν μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011, η οποία κατέστρεψε τα περισσότερα από τα πυρηνικά εργοστάσια του έθνους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης