Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πιο κοντά στην επενδυτική απόφαση για τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν η Energean

Πιο κοντά στην επενδυτική απόφαση για τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν η Energean
Νέα συμφωνία για την προμήθεια 0,3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου
Με θυγατρικές του ομίλου εταιρειών Israel Corp, υπέγραψε νέες συμφωνίες για την προμήθεια φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν στις ακτές του Ισραήλ η Energean.
Με την υπογραφή και αυτής της συμφωνίας η Energean φθάνει στα 4 δισ κυβικά μέτρα συμβολαιοποιημένων ποσοτήτων φυσικού αερίου, ξεπερνώντας το όριο των 3 δισ κυβικών μέτρων που είχε θέσει προκειμένου να λάβει την επενδυτική απόφαση για την εκμετάλευση των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας υπογράφτηκαν συμφωνίες για την προμήθεια μέχρι 2,6 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως με την Israel Chemicals, την Oil Refineries και τον ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας OPC.
Από μεριάς της, η ICL ανέφερε με σε ανακοίνωσή της ότι η Energean θα την προμηθεύσει με 13 δισεκατομμύρια κυβικά εκατοστά φυσικού αερίου για 15 χρόνια.
Η έτερη συμφωνία που υπογράφτηκε είναι με τον όμιλο Rapac, ο οποίος δραστηριοποιείται στους κλάδους της ενέργειας και των υποδομών.
Η συμφωνία αφορά προμήθεια μέχρι και 0,3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.
Οι νέες συμφωνίες, μαζί με αυτές που έχουν ήδη υπογραφεί με τους ομίλους Dalia, Dorad και Edeltech, φέρνουν το συνολικό ετήσιο συνολικό όγκο αγορών από τα κοιτάσματα Καρίς και Τανμίν σε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια κυβικά εκατοστά φυσικού αερίου.
«Μέσα σε ένα μόλις χρόνο από την έγκριση της ισραηλινής κυβέρνησης για την απόκτηση των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν, η Energean έχει επιτύχει να παράξει τον όγκο που είχε θέσει σαν στόχο βοηθώντας στην μείωση του ρίσκου του όλου πρότζεκτ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας

www.worldenergynewews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης