Διεθνή

Putin και Erdogan κατά της απόφασης ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ

tags :
Putin και Erdogan κατά της απόφασης ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ
Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο προέδρων
Η απόφαση των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής, σύμφωνα με τους πρόεδρους της Τουρκίας και της Ρωσίας  Recep Tayyip Erdogan και Vladimir Putin οι οποίοι είχαν σήμερα 7/12 τηλεφωνική επικοινωνία  ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρία.
"Ο πρόεδρος Erdogan τόνισε ότι η πρόσφατη ενέργεια της αμερικανικής κυβέρνησης θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι συμμερίζεται αυτήν την άποψη", σημείωσαν οι πηγές σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria, τόσο ο Putin όσο και ο Erdogan εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για τη στάση που τηρούν οι ΗΠΑ στο θέμα της Ιερουσαλήμ.
Το πρακτορείο Ifax, επικαλούμενο το Κρεμλίνο, μετέδωσε ότι οι δύο ηγέτες σημείωσαν πως δεν μπορεί να επιτραπεί να κλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή. Πρόσθεσαν ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων, συμπεριλαμβανομένου και του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης