Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια των ΗΠΑ για το φυσικό αέριο με στόχο την «εκθρόνιση» της Ρωσίας

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια των ΗΠΑ για το φυσικό αέριο με στόχο την «εκθρόνιση» της Ρωσίας
Η ενεργειακή διπλωματία και οι δηλώσεις των αξιωματούχων των ΗΠΑ δείχνουν ότι οι Η.Π.Α. θα κάνουν τα πάντα για να μειώσουν το μερίδιο του ρωσικού φυσικού αερίου
Την προσοχή τους στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου έχουν στρέψει οι ΗΠΑ, καθώς όπως είναι γνωστό στον συγκεκριμένο τομέα η Ρωσία κατέχει εξέχουσα θέση.
Οι ΗΠΑ μάλιστα στοχεύουν να επεκταθούν στην ευρωπαική αγορά φυσικού αερίου για να πουλήσουν την αυξανόμενη παραγωγή φυσικού αερίου LNG, σύμφωνα με τον Volkan Ediger, καθηγητή και διευθυντή του Κέντρου Ενέργειας και Βιώσιμης Ανάπτυξης (CESD).
Η ενεργειακή διπλωματία και οι δηλώσεις των αξιωματούχων των ΗΠΑ δείχνουν ότι οι Η.Π.Α. θα κάνουν τα πάντα για να μειώσουν το μερίδιο του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη και να πουλήσουν περισσότερα ΥΦΑ ΗΠΑ", υποστήριξε ο Ediger.
Παράλληλα, ο αγωγός Nord Stream II σχεδιάζει να μεταφέρει ετησίως 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη για να παρέχει επαρκή ροή από τη Ρωσία στη Γερμανία σε ολόκληρη τη Βαλτική Θάλασσα για την παροχή 26 εκατ. σπιτιών στην περιοχή.
Η Ουάσινγκτον από την άλλη πλευρά έχει πολλούς στόχους για την επιβολή κυρώσεων, λέει ο Volkan Ozdemir, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ενεργειακών Αγορών και Πολιτικών. Ισχυρίστηκε ότι η καταστροφή του Nord Stream II είναι ο μεγάλος στόχος σε συνδυασμό με την εξάλειψη του ανταγωνισμού από τη Ρωσία,την έμμεση βοήθεια από την Ουκρανία, τη δημιουργία αγοράς για το υγροποιημένο φυσικό αέριό της έτσι ώστε να τεθούν υπό έλεγχο όλες οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης