Επιχειρήσεις

Η Repsol σχεδιάζει πώληση μονάδας φυσικού αερίου αξίας 4,4 δισ. δολ.

tags :
Η Repsol σχεδιάζει πώληση μονάδας φυσικού αερίου αξίας 4,4 δισ. δολ.
Η ισπανική εταιρεία πετρελαίου κατέχει μερίδιο 20% στον διανομέα φυσικού αερίου
Η Repsol SA εξετάζει επιλογές που περιλαμβάνουν ενδεχόμενη πώληση του μεριδίου της στην ισπανική εταιρία φυσικού αερίου Gas Natural SDG SA, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει την μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της χώρας να αντλήσει μετρητά και να επενδύσει σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Οι συζητήσεις, οι οποίες είναι προκαταρκτικές, περιλαμβάνουν μερική ή πλήρη πώληση του 20% της Gas Natural σε ένα ή περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg. Δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις και η Repsol μπορεί επίσης να αποφασίσει να διατηρήσει τη συμμετοχή.
Οι μετοχές Gas Natural έκλεισαν σα 18,64 ευρώ στη Μαδρίτη την Παρασκευή, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς 18,65 δισ. Ευρώ.
Η πώληση μετοχών από την ισπανική πετρελαϊκή εταιρεία ακολουθεί μια παρόμοια κίνηση πέρυσι, όταν η Repsol και η Criteria Caixa πώλησαν το 10% των μεριδίων στον διανομέα φυσικού αερίου για 19 ευρώ ανά μετοχή στο καναδικό ταμείο Global Infrastructure Partners για $ 4,3 δισ.
Ο οικονομικός διευθυντής της Repsol Miguel Martinez δήλωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής στη Gas Natural παρέχει μια "επιλογή" για την άντληση μετρητών και την ενδεχόμενη επένδυση σε τομείς όπως η ανανεώσιμη ενέργεια.
Η Repsol, η οποία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε τα κέρδη του τρίτου τριμήνου που έπληξε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, μείωσε το χρέος της σε περίπου 7 δισ. ευρώ από τα τέλη Σεπτεμβρίου από σχεδόν 10 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Η Standard & Poor's αναβάθμισε τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις της εταιρείας, επικαλούμενοι τις ισχυρές προσπάθειες δημιουργίας ταμειακών ροών και μείωσης του χρέους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης