Αναλύσεις

Goldman Sachs: Προς αύξηση 6 δολ-/βαρέλι στην τιμή του brent το 2018

Goldman Sachs: Προς αύξηση 6 δολ-/βαρέλι στην τιμή του brent το 2018
Ανεξάρτητα από την πολιτική αυτή η πρόβλεψη ότι η ζήτηση θα ανέβει μπορεί να οδηγήσει τελικά σε αύξηση της παραγωγής το β’ εξάμηνο του 2018
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η πειθαρχία των χωρών – μελών του ΟΠΕΚ αλλά και των υπολοίπων για την παράταση της συμφωνίας μείωσης παραγωγής το 2018 θα οδηγήσει σε εξομάλυνση των αποθεμάτων που μειώνει το ρίσκο απροσδόκητης αύξησης της προσφοράς.
Οι μελλοντικές τιμές του πετρελαίου θα είναι υψηλότερες από το οριακό κόστος της βιομηχανίας. Νιγηρία και Λιβύη θα κρατήσουν την παραγωγή χαμηλότερα από τα υψηλά του 2017 και τέτοιες συμφωνίες θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια καθώς η προσφορά θα συνεχίσει να αυξάνει.
Η αβεβαιότητα για την αγορά μακροπρόθεσμα εξουθενώνεται καθώς οι κερδοφορίες που έχουν οι μεγάλες πετρελαϊκές, δείχνουν σταθερή πτώση του κόστους των βιομηχανιών
Παράλληλα, εκτιμά ότι τα αποθέματα θα είναι εντός στόχων μείωσης σε 5ετή βάση χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ενδεχόμενη αύξηση της ζήτησης. Το μοντέλο της Goldman μιλά για αύξηση τιμής κατά 6 δολ. το βαρέλι, ενώ προβλέπει για το brent 58 δολ. το 2018. Ο στόχος αυτός είναι προσωρινός και ο ακριβής θα καταγραφεί στα μέσα του επόμενου χρόνου, οπότε θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία από τον ΟΠΕΚ.
Ανεξάρτητα από την πολιτική αυτή η πρόβλεψη ότι η ζήτηση θα ανέβει μπορεί να οδηγήσει τελικά σε αύξηση της παραγωγής το β’ εξάμηνο του 2018, που είναι νωρίτερα σε σχέση με την πρόβλεψη του ΟΠΕΚ ότι το 2019 θα είναι υψηλότερη.

H ανάλυση της Goldman Sachs για τα μέταλλα



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης