Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη για Κυπριακό – Συντονίζουν κινήσεις ενόψει Erdogan

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη για Κυπριακό – Συντονίζουν κινήσεις ενόψει Erdogan
Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 7 και 8 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Rejep Tayip Erdogan στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε χθες το βράδυ και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Κατά την επίσκεψη του Erdogan στην Αθήνα, ένα από τα «καυτά» θέματα που θα συζητηθούν είναι και τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.
Η Αθήνα θέτει την πρόταση για νέα διάσκεψη, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει σωστή προετοιμασία.
Η Λευκωσία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, όχι μόνο ευνοεί, αλλά θεωρεί σημαντικό για την πορεία των συνομιλιών ένα προπαρασκευαστικό διάλογο ανάμεσα σε Αθήνα και 'Άγκυρα.
Αυτή άλλωστε ήταν και η εισήγηση του Έλληνα ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Άγκυρα.
Το ταξίδι του Erdogan στην Αθήνα θεωρείται σημαντικό αφού θα καταδείξει τις προθέσεις της Άγκυρας επί της εν λόγω πρότασης.
Η προσέγγιση του Τούρκου Προέδρου θα είναι καθοριστική μια και είναι αυτός που λαμβάνει τις μεγάλες αποφάσεις σε σημαντικά ζητήματα όπως το Κυπριακό.
Για το Κυπριακό άλλωστε έχουν μείνει ανοιχτά από τις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία, κορυφαία θέματα, όπως είναι της ασφάλειας και των εγγυήσεων, η επίλυση των οποίων θα δημιουργήσει τη δυναμική για τη σύγκληση μιας νέας διάσκεψης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης