Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μανιάτης: Το ηλεκτρικό ρεύμα αυξήθηκε 12,8% το πρώτο εξάμηνο του 2017

Μανιάτης: Το ηλεκτρικό ρεύμα αυξήθηκε 12,8% το πρώτο εξάμηνο του 2017
Ο κ. Μανιάτης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση επιβαρύνει με 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο τους Έλληνες καταναλωτές λόγω Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ)
Κατά σχεδόν 13% ακριβότερα πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα οι Έλληνες πολίτες, υποστηρίζει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αρμόδιος για την Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης και, όπως προσθέτει, αυτό συμβαίνει «εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού».
Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, ενώ το α' εξάμηνο του 2016 οι 100KWh κόστιζαν 17,2 ευρώ, το 2017 εκτινάχθηκαν στα 19,4 ευρώ. «Ο τραγέλαφος της πολιτικής τους κορυφώθηκε στα μεταβατικά μέτρα των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, αφού αντί να μειώσουν τις τιμές στους Έλληνες καταναλωτές, μείωσαν τις τιμές στη Βουλγαρία και την Ιταλία, όπου οι ιδιώτες πάροχοι έκαναν εξαγωγή της ενέργειας που αγόρασαν σε χαμηλή τιμή από τη ΔΕΗ» επισημαίνει ο βουλευτής.
«Ανάλογες συνθήκες διαμορφώθηκαν και στην αγορά φυσικού αερίου, όπου στην Ελλάδα το ίδιο διάστημα μειώθηκαν οι τιμές κατά μόλις 0,7%, όταν ο μέσος όρος μείωσης της ΕΕ ήταν 6,3% και στη γειτονική Βουλγαρία η μείωση ήταν 10,3%. Όλα τα παραπάνω γίνονται ακόμη πιο εξοργιστικά, όταν στα χρόνια που κυβερνούν (2015-2017), η τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί από 110 δολάρια το βαρέλι που είχε το 2014 σε μόλις 45 δολάρια το βαρέλι, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να καταγράφει κάθε χρόνο λιγότερες δαπάνες για καύσιμα ηλεκτροδότησης των νησιών κατά 400.000.000 ευρώ» σημειώνει.
Ο κ. Μανιάτης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση επιβαρύνει με 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο τους Έλληνες καταναλωτές λόγω Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), αφού έχουν καθυστερήσει κατά τουλάχιστον δύο χρόνια την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων.
«Καταστρέφουν την εθνική οικονομία, εγκληματούν σε βάρος των φτωχών νοικοκυριών. Οι θεατρινισμοί και τα ψέματά τους κραυγάζουν πλέον. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο» καταλήγει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης