Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Συνελήφθησαν για διαφθορά ο πρώην υπ. Πετρελαίου και ο πρώην επικεφαλής της PDVSA

Βενεζουέλα: Συνελήφθησαν για διαφθορά ο πρώην υπ. Πετρελαίου και ο πρώην επικεφαλής της PDVSA
Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν τον πρόεδρο της Citgo, θυγατρικής της PDVSA, και πέντε αντιπροέδρους της εταιρείας
Στην σύλληψη του πρώην υπουργού Πετρελαίου και του πρώην επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA προχώρησαν σήμερα 30/11 οι εισαγγελικές αρχές της Βενεζουέλας στο πλαίσιο της έρευνας ενός σκανδάλου διαφθοράς.
Ο Ευολόχιο δελ Πίνιο και ο Νέλσον Μαρτίνες συνελήφθησαν, τέσσερις ημέρες αφότου παύθηκαν από τα καθήκοντά, τους,  από άνδρες της Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας του στρατού (Digecim), ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι η επιχείρηση αυτή είχε ως στόχο "την εξάρθρωση ενός καρτέλ που έπληξε την πετρελαϊκή βιομηχανία" της Βενεζουέλας, διευκρινίζοντας ότι έχει διατάξει τη σύλληψη άλλων 16 προσώπων. Ορισμένοι από τους καταζητούμενους βρίσκονται στο εξωτερικό.
Οι δελ Πίνιο και Μαρτίνες είχαν υπηρετήσει και οι δύο, σε διαφορετικές περιόδους, ως υπουργοί Πετρελαίου και επικεφαλής της PDVSA. Την Κυριακή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τους απέλυσε, ενισχύοντας την εξουσία του στρατού καθώς ανέθεσε και τα δύο αξιώματα στον στρατηγό Μανουέλ Κεβέδο. Με την ευκαιρία του διορισμού του Κεβέδο, υποσχέθηκε ότι "θα αναδιαρθρώσει πλήρως" την κρατική εταιρεία πετρελαίου.
Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν τον πρόεδρο της Citgo, θυγατρικής της PDVSA, και πέντε αντιπροέδρους της εταιρείας αυτής που τους κατηγορούν για διαφθορά, σύσταση και συμμορία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Συνολικά, για την υπόθεσηα αυτή έχουν φυλακιστεί τους τελευταίους μήνες περίπου 65 πρόσωπα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης