Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Morgan Stanley: Ο ενεργειακός κλάδος η καλύτερη τοποθέτηση για το 2018

Morgan Stanley: Ο ενεργειακός κλάδος η καλύτερη τοποθέτηση για το 2018
Δύσκολη χρονιά για τους επενδυτές το 2018
Tοποθετήσεις σε ενεργειακές μετοχές συστήνει ο Andrew Sheets, κορυφαίος αναλυτής της Morgan Stanley,ο οποίος επισημαίνει ότι οι  επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το 2018, καθώς υπάρχει πιθανότητα οι οικονομίες ΗΠΑ και Κίνας να μην «τρέξουν» με τόσο επιθετικό ρυθμό, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Morgan Stanley, η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα είναι ήπια καθώς οι οικονομία εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο του τρέχοντος οικονομικού κύκλου
Βάσει των εκτιμήσεών του η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα φθάσει το 2018 στο 2,5% από 2,3% που αναμένεται ότι θα φθάσει το 2017.
Το κινεζικό ΑΕΠ θα «τρέξει» με ρυθμό 6,5% το 2018, ενώ για το 2017 εκτιμάται ότι η ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της υφηλίου θα φθάσει στο 6,8%.
Αναφορικά με τις αναδυόμενες αγορές ο Sheets εκτιμά ότι ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης για το 2017 θα αγγίξει το 4,7% και θα ενισχυθεί στο 5% το 2018, με στήριξη από τις οικονομίες Βραζιλίας και Ινδίας.
Θετική πορεία εκτιμά ο Sheets ότι θα ακολουθήσει και ο δομικός πληθωρισμός στις ΗΠΑ το 2018, ενώ στην Κίνα μπορεί να φθάσει έως και το 2,6% στο δ’ τρίμηνο του 2018.
Ο αναλυτής της Morgan Stanley εκτιμά ότι η Fed θα προχωρήσει σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2018, ενώ η ΕΚΤ θα αρχίσει να μειώνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει.
Σε επενδυτικό επίπεδο ο Sheets συστήνει τοποθετήσεις σε ενεργειακές μετοχές και αποφυγή των μετοχών εταιρειών που στηρίζουν την κερδοφορία τους στις καταναλωτικές δαπάνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης