Επιχειρήσεις

Βενεζουέλα: Συνομιλίες της PDVSA με Rosneft, Eni, Repsol και Statoil

Βενεζουέλα: Συνομιλίες της PDVSA με  Rosneft, Eni, Repsol και Statoil
Η Βενεζουέλα και η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petróleos de Venezuela SA αναζητούν νέα κεφάλαια για την αναχρηματοδότηση χρεών ύψους 60 δισ. δολαρίων
Η PDVSA της Βενεζουέλας βρίσκεται σε συνομιλίες με τη  ρωσική Rosneft, την ιταλική Eni, την ισπανική Repsol  και την νορβηγική Statoil προκειμένου να λάβει πιστώσεις για έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου σύμφωνα με το Reuters.
Η Βενεζουέλα και η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petróleos de Venezuela SA ή PDVSA αναζητούν νέα κεφάλαια για την αναχρηματοδότηση χρεών ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων .
"Μιλάμε στους συμμάχους μας, τους στρατηγικούς εταίρους μας, Rosneft, Eni, Repsol, Statoil και είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε τα έργα μας για να προωθήσουμε βραχυπρόθεσμα την παραγωγή αργού και φυσικού αερίου, "δήλωσε στο Reuters ο Cesar Triana, αντιπρόεδρος του τμήματος φυσικού αερίου της PDVSA.
Καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αντλήσει κεφάλαια για τι πληρωμές χρέους, τα διαθέσιμα κεφάλαια για τη συντήρηση και επισκευή των πετρελαϊκών επιχειρήσεων PDVSA είναι ελάχιστα.
Η συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας μειώθηκε τον Οκτώβριο σε λιγότερα από 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), τα χαμηλότερα επίπεδα από το 1989, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ)..
Η Βενεζουέλα στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 bp το επόμενο έτος, ανέφερε ο Triana στο περιθώριο μιας συνάντησης εξαγωγέα φυσικού αερίου στη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας.
Η Βενεζουέλα δεν κατάφερε να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους παραγωγής της τα τελευταία χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης