Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εντός των ημερών η απόφαση ανάθεσης στα ΕΛΠΕ των ερευνών στο "οικόπεδο 10" ανοικτά της Δυτικής Πελοποννήσου

Εντός των ημερών η απόφαση ανάθεσης στα ΕΛΠΕ των ερευνών στο
Τα ΕΛΠΕ έχουν καταθέσει τη μοναδική προσφορά για το "οικόπεδο 10"
Στην τελική ευθεία για υπογραφή βρίσκεται η υπουργική απόφαση με την οποία αναμένεται να ανακηρυχθούν τα Ελληνικά Πετρέλαια προτιμητέος ανάδοχος για την απόκτηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 10 του Ιονίου, που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή,  ανοικτά της Δυτικής Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να υπογράψει τη σχετική απόφαση εντός των επομένων ημερών.
Τα ΕΛΠΕ έχουν καταθέσει τη μοναδική προσφορά για το «οικόπεδο 10», το ένα από το τρία μπλοκ στο Ιόνιο Πέλαγος για τα οποία κατατέθηκαν προσφορές, στο πλαίσιο του  σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος συνολικά αφορούσε 20 περιοχές στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.
Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία Τotal με την ιταλική εταιρία Edison και τα ΕΛΠΕ έχει ήδη ανακηρυχθεί  «προτιμητέος ανάδοχος» για το «οικόπεδο 2» ενώ τα ΕΛΠΕ ήταν η μόνη εταιρία που κατέθεσε προσφορά και για το οικόπεδο 1, κοντά στα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία.
Το οικόπεδο 10 βρίσκεται αρκετά κοντά με την θαλάσσια περιοχή στον Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο, όπου ήδη τα ΕΛΠΕ έχουν ξεκινήσει τις έρευνες
Αν  διαπιστωθεί η ύπαρξη πετρελαίου στην περιοχή, όπως δήλωσε πρόσφατα ο γενικός διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού και συμμετοχών των ΕΛΠΕ Γιώργος Αλεξόπουλος, όταν πραγματοποιηθούν οι γεωτρήσεις,  δεν αποκλείεται τα απολήψιμα αποθέματα να ξεπερνούν τα 100 εκατ. βαρέλια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης