Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δυνατότητες πρόσβασης στις ΑΠΕ από τις αναπτυσσόμενες χώρες

Δυνατότητες πρόσβασης στις ΑΠΕ από τις αναπτυσσόμενες χώρες
Η σημερινή χρηματοδότηση αγγίζει τα 50 εκατ. δολάρια
O Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) σε συνεργασία με το Ταμείο Ανάπτυξης του Αμπού Ντάμπι αποστέλλει αιτήσεις για έργα ανανεώσιμων στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση προσφέρει βιώσιμη και προσιτή ενέργεια σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν περιορισμένη ή μηδενική πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια.
Σύμφωνα με τον IRENA, στην Ασία, την Αφρική, την Λατινική Αμερική, τα σχέδια καλύπτουν όλο το φάσμα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας – αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική και βιομάζα – και χρησιμοποιούν ευρύ φάσμα συστημάτων ενέργειας.
Παράλληλα, η σημερινή χρηματοδότηση αγγίζει τα 50 εκατ. δολάρια και οι αιτήσεις για το παραπάνω πρόγραμμα γίνονται αποδεκτές έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2018.
Στις πρώτες τέσσερις φάσεις του προγράμματος, ο Μηχανισμός διέθεσε 189 εκατ. δολ. σε 19 επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανά τον κόσμο, καλύπτοντας το 50% του κόστους του έργου. Οι επιχειρήσεις αυτές θα φέρουν σε απευθείας σύνδεση περισσότερες από 100 MG και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων, παρέχοντας καλύτερη πρόσβαση στην ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης