Commodities

Citi: Πάνω από τα 1.400 δολάρια η τιμή του χρυσού μέχρι το 2020

Citi: Πάνω από τα 1.400 δολάρια η τιμή του χρυσού μέχρι το 2020
Τα εκλογικά αποτελέσματα, οι πολεμικές συγκρούσεις και οι οικονομικές κρίσεις όπως αναφέρει η Citi είναι μερικά από τα βασικά γεωπολιτικά γεγονότα που ενδέχεται να επηρεάσουν την τιμή του χρυσού
Η αύξηση του γεωπολιτικού ρίσκου θα ωθήσει τις τιμές του χρυσού πάνω από τα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά για παρατεταμένες περιόδους έως το 2020, αναφέρει η Citi.
Τα εκλογικά αποτελέσματα, οι πολεμικές συγκρούσεις και οι οικονομικές κρίσεις όπως αναφέρει η Citi είναι μερικά από τα βασικά γεωπολιτικά γεγονότα που ενδέχεται να επηρεάσουν την τιμή του χρυσού.
Οι επενδυτές τείνουν να μετακινούνται σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός, το ελβετικό φράγκο και το γεν σε περιόδους γεωπολιτικής αναταραχής, καθώς τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές και τα ομόλογα, συχνά θεωρούνται ως πιο ασταθείς επενδύσεις.
"Εν ολίγοις το κίτρινο μέταλλο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τους επενδυτές ως πολιτική και αντιστάθμιση του επενδυτικού ρίσκου" αναφέρει η Citi.
Οι τιμές του χρυσού εκτιμά η Citi θα μειωθούν στα επίπεδα των 1.270 δολαρίων ανά ουγγιά (1.277,15 δολάρια η τρέχουσα τιμή) μέχρι τα τέλη του 2018, πριν ανεβαίνουν στα 1.350 δολάρια ανά ουγγιά και 1.370 δολάρια ανά ουγγιά τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς οι κινήσεις αυτές αυξάνουν το κόστος για τη διατήρηση ράβδων χρυσού που δεν αποδίδουν τόκους, υποστηρίζοντας παράλληλα το δολάριο - στο οποίο το εμπόρευμα διατιμάται.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης